8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tenisté zachránili čápa černého

1. 09. 2011 | ZOO Chomutov
Zaměstnanci Podkrušnohorského zooparku přijali telefonát, který ohlásil poraněného čápa černého na tenisových kurtech u Bezručova údolí. Zraněného a otřeseného čápa černého přijal Podkrušnohorský zoopark 28. 7. 2011.

Odrostlé  mládě, odchované v lesích u Bezručova údolí, podnikalo první pokusy o letecké umění a poranilo se  při přeletu sportovního areálu. Mladý čáp utrpěl kromě povrchových zranění končetin i šok. Po veterinárním ošetření byl umístěn ve Stanici pro handicapované živočichy, kde se brzy zotavil a začal přijímat potravu. Ve čtvrtek 25. 8. byl vypuštěn zpět do volné přírody. Pracovníci zooparku čápa okroužkovali a vypustili v místě jeho nálezu – Bezručově údolí, kde čápi černí pravidelně hnízdí a odchovávají mláďata.

Čáp černý je o něco menší než čáp bílý. Kromě bílého břicha má v dospělosti černou, lesklou barvu. Mladý pták je zpočátku hnědý bez lesku, později šedočerný. Dospívá a dobarvuje se okolo třetího roku života. Čáp černý je velmi plachý a tak jeho výskyt a pozorování v blízkosti lidí je výjimečný.

Přesto, že se v posledních letech početní stavy čápů černých zvyšují, jsou v České republice zařazeni mezi silně ohrožené druhy.

Zdroj: Podkrušnohorský zoopark Chomutov

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !