Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tančící papoušek a další příběhy

20. 06. 2012 | Vaše příběhy

Tančící papoušek

Jako malá jsem měla papouška. Respektive, patřil celé rodině. Ani nevím, co to bylo za rasu, ale byl celý bílý s chocholkou na hlavě. To není v tomto příběhu zase až tak podstatné. Vždycky jsem si ráda pouštěla hudbu, na tom není nic až tak zlého, ale ten papoušek.

Kdykoliv jsem pustila nějakou hudbu, tak ten papouch začal tančit. Nejdřív na bidýlku a potom začal tak podivně házet hlavou. Vypadalo to, jako kdyby pekáč tančil na techno. Bylo to celkem vtipné. Nikdy bych nevěřila, že to takový papoušek dokáže. (Skutečný příběh.)

Tančící papoušek a další příběhySova

Stalo se to asi tak před čtyřmi nebo třemi lety v zimě, nevím to zas až tak úplně přesně. Byl to den jako každý jiný. Až na jednu takovou zajímavou událost. Ze začátku všechno probíhalo úplně normálně. Pozdě odpoledne přiletěla k nám na zahradu sova, pravděpodobně z blízkého lesa.

Já bych na to asi nepřišla, že sedí u nás na zahradě na stromě, ale moje máma si jí všimla, a tak jsme se šly na ni podívat. Opatrně jsme se přiblížily, pochopitelně, že nás viděla, ale nikam neuletěla ani nechtěla. Byla docela veliká a moc hezká. Pravděpodobně tam byla až do rána, protože, když se stmívalo, tak tam pořád byla. Druhý den už jsme ji tam neviděli. (Skutečný příběh.)

Jak jsem chytala kočku

K nám domů chodila cizí kočka. Asi nikomu nepatřila, protože k nám chodila hlavně na jídlo, ale pohladit nebo chytit se nikomu nedala. Byla mourovatého zbarvení. Já jsem rozhodla, že ji chytím a pak si ji necháme. Máma mě od toho odrazovala, protože prý ji nechytím. Byla totiž strašně moc plachá. Ale já se rozhodla, že mně se to podaří. Jeden večer k nám zase přišla po střeše. A to byla moje chvíle. Nenápadně jsem jí dávala jídlo, a když se přiblížila, tak jsem ji drapla za packu a tahala ji k sobě.

Byl to docela boj, ale podařilo se mi to. Ona byla chuděra úplně vyplašená, protože my jsme pro ni byli cizí lidi. Tak jsem ji jen tak tak udržela, přinesla ji domů, ostatní kočky na ni nedůvěřivě koukaly a ona pochopitelně na ně. Rychle jsme jí dali mléko, aby se uklidnila a trochu ochočila. Ona teda po počáteční nedůvěře začala pít. Když dopila, tak se přikrčeně a vyděšeně dívala okolo sebe. Ostatní kočky přišly k ní a začaly ji táhnout po celém domě. Tak nejdřív ji dotáhly k nám na gauč, což bylo celkem vtipné. Ona si tam chudák sedla a čekala, co se s ní bude dít. Pár dní jsme ji nechali v domě a pak už běhala i po dvoře a zahradě a už to bylo všechno v pořádku. (Skutečný příběh.)

jacline - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh o zvířátkách Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka