8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Roztomilé babičky

31. 03. 2012 | Vaše příběhy
Jedno známé rčení tvrdí, že PES JE JEDNOU ŠTĚNĚTEM, ČLOVĚK DVAKRÁT DÍTĚTEM. Dvě babičky, o kterých vám teď chci napsat, mi připomínají dvě malé holčičky, které si důležitě vezou nazdobené kočárky s panenkami. Rozdíl je v tom, že babičky tlačí opravdové „golfáky“ a na nich si každá veze svého jorkšírka.

Vídávám je často, protože jejich odpolední trasa vede kolem našeho domu. Na travnatém pásu pejsci cupitají, ale jakmile se přiblíží k silnici, sami si vyskočí do kočárků a vezou se.  Další úsek cesty k zahrádkám, kam mají staré dámy namířeno, totiž vede po dost frekventované silnici bez chodníku. Je to rozhodně rychlejší a bezpečnější, než se tam motat s pejsky na vodítku. Navíc se na kočárky dají zavěsit tašky a samozřejmě jim také slouží i jako opora při chůzi.

Roztomilé babičkyBabičky jsou milé, usměvavé a povídavé. Občas je potkávám i při venčení naší psice stejné značky, a to se k nim moc ráda na chvilku přidám. Zajímalo mě, jak je to vlastně s těmi kočárky napadlo a postupně jsem se dozvěděla celou historii přátelství tohoto roztomilého čtyřlístku. Jsou to sousedky, které se znají od mládí. Obě se vdaly a vychovaly děti, potom pomáhaly s vnoučaty, ale jednoho dne se všechny děti odstěhovaly a přijíždějí jen jednou za čas na návštěvu. Potom postupně ovdověly a zůstaly úplně samy.  Tedy jedna babička ne tak úplně, protože měla pejska. Pejsek však už byl starý, nemocný a špatně se mu dýchalo.

Dokázal ujít už jen malý kousek cesty, takže jeho panička vzala kočárek po vnoučeti, a když už nemohl dál, tak ho vezla.

Když pejsek pošel, věnovala nesmírné úsilí tomu, aby našla nového, který by vypadal jako kopie toho původního. Nakonec našla, a dokonce dva. Nabídla sousedce, aby si taky pořídila jorkšírka, že by potom mohly chodit na procházky spolu – a už to bylo. Kočárky se osvědčily i u zdravých pejsků, a když jsem je viděla naposledy, měly obě babičky zářivě červené mikiny a oba pejsci stejné červené bundičky. Volala jsem na ně, jak vypadají úžasně a že si je příště musím vyfotit.

Někteří lidé si klepou na čelo, ale já vidím, jak babičkám prospívá každodenní velká společná procházka a díky svým malým kamarádům, o které vzorně pečují, nemají čas sedět a chmuřit.

Spoustě osamělých lidí bych mazlící zvířátka nejraději nechala předepisovat rovnou v ordinaci, protože by jim svou bezpodmínečnou láskou vyplnila velký kus prázdného místa.

Kob - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je mily pribehSmajlík ale musim se priznat, ze by mi taky zacukaly koutky potkat cervene vyladenou ctyrkuSmajlík
taky sem nedavno potkala starsi manzelsky par s gofkama a pejskem. dvojmo to musi byt vetsi zazitek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles