Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přednáška o nártounech a další akce děčínské ZOO

27. 10. 2011 | ZOO Děčín
Děčínská zoologická zahrada přichystala pro následující dny několik lákavých akcí. Ve čtvrtek 3. listopadu si můžete v městské knihovně vyslechnout přednášku o nártounech filipínských a jejich šanci na přežití. Sobota 5. listopadu bude patřit strašidlům, dlabání dýní, lampionovému průvodu a ohňové show. Den studentů přinese v období od 14. do 18. listopadu slevy na výukově-zážitkové programy v ZooŠkole.

Přednáška o nártouním projektu


Již ve čtvrtek 3. listopadu bude děčínská městská knihovna patřit malým okatým skřítkům z Filipín. Od 17 hodin se zde totiž koná přednáška RNDr. Přednáška o nártounech a jiné akce děčínské ZOOMilady Řehákové, Ph.D., která bude vyprávět o pokračování projektu Tarsius na ochranu nártouna filipínského v jeho přirozeném prostředí. „Na Filipínách jsme s nártouny strávili téměř dva roky. Účastníci přednášky se mohou těšit na povídání o filipínské přírodě, o nártounech, jejich šancích na budoucí přežití, ale také o naší činnosti v terénu v letech 2009-2010 a budoucích plánech. Zároveň si promítneme dokument plný unikátních záběrů nártounů z volné přírody,“ uvedla vedoucí projektu Milada Řeháková. Po skončení promítání bude pokračovat beseda s hlavními aktéry projektu a připraveny budou také nártouní výrobky, jejichž zakoupením bude možné projekt Tarsius podpořit. Přednášku připravila ZOO Děčín ve spolupráci s Městskou knihovnou Děčín a vstup na ni je zdarma.

Strašidelná ZOO


ZOO Děčín bude první listopadovou sobotu (5. 11.) patřit strašidlům. Návštěvníky čeká již tradiční akce spojená s dlabáním dýní a strašidelnými soutěžemi. „Letos se máte na co těšit, oproti loňskému roku chystáme v programu pár změn. Kromě dlabání dýní a soutěže o nejhezčí dýňové strašidlo vás čeká také Cesta za strašidly za svitu lampionů, na které bude nutné splnit několik strašidelných úkolů. O velkolepý závěr akce se postará ohňová show a lampionový průvod," uvedla tisková mluvčí ZOO Děčín Alena Houšková. Letošní ročník Strašidelné ZOO podpoří sportovec a skikrosař Tomáš Kraus! K poslechu zahraje hudební skupina U-Style.

Pokladna ZOO bude v tento den otevřena až do 18 hodin a ke koupi zde budou i lampiony. Nenechte si ujít Strašidelnou ZOO plnou hejkalů, bludiček, upírů, hadích žen, dýní, lampionů, prapodivných zvuků i kouzelného soutěžení. Akce startuje v 16 hodin, Cesta za strašidly bude otevřena od 17 hodin, ohňová show pak rozsvítí ZOO v 18.30 hodin.

Den studentů přinese slevy v ZooŠkole


Na podzimní dny od 14. do 18. listopadu přichystala děčínská ZOO speciální slevovou akci pro školní skupiny. Činí tak v rámci státního svátku – 17. listopadu, který je nejen oslavou boje za svobodu a demokracii, ale je známý také jako Den studentů.

Jaký bonus na školáky tedy v ZOO čeká? ZooŠkola – středisko environmentální výchovy – přichystala na tyto dny slevu 10% na všechny své výukově-zážitkové programy. „Je jich celkem devatenáct a jsou vhodné pro mateřské, základní i střední školy nebo družiny, zájmové kluby i jiné kolektivy,“ vyjmenovala lektorka ZooŠkoly Alena Šotolová.

V případě zájmu stačí kontaktovat lektory na telefonním čísle: 412531626 nebo na e-mailu zooskola@zoodecin.cz. Úplný přehled programů je ke shlédnutí na webových stránkách děčínské ZOO v sekci Programy pro školy – ZooŠkola a objednat se lze i přes webový formulář. „Přijďte si pro zážitek do ZOO Děčín, v ZooŠkole vás čeká zábava i poučení a nevšední zážitek z kontaktu se živými zvířátky,“ dodala lektorka.


Zdroj: Zoo Děčín

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !