Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pražská Zoo a Trojský zámek

12. 08. 2012 | ZOO Praha

Až z Ostravy jsme se vydali na výlet do pražské zoo. Pořád je propagována v televizi jako jedna z nejlepších, tak mě návštěva vždycky velmi lákala.

Do zoo jsme dorazili jako první už na devátou hodinu ranní (od kdy je zoo otevřená). V zoo je spoustu krásných zvířat i krásné výběhy, ale zklamala mě docela trasa. Je zmatená a spoustu věcí, když chcete vidět opravdu všechno, musíte se složitě vracet a všechno obcházet.

Popíšu Vám pár výběhů, které mě doopravdy zaujaly a líbily se mi. Nemá smysl popisovat úplně každý výběh, to by byl článek zdlouhavý a nudný.

Jedna z expozic, která se mi velmi líbila, byla ta s varany, tak úžasné a velké varany jsem ještě v žádné zoo nepotkala, a že mám za sebou hodně prohlídek zoologických zahra. Varani jsou opravdu nádherní a doporučuji se na ně určitě podívat.

Pražská ZOODále doporučuji určitě výběh ledních medvědů, jsou nádherní a výhoda je, že jsou velmi zblízka vidět. Můžete je pozorovat, co všechno vyvádějí a hlavně jak plavou ve vodě. Je to kouzelný zážitek pro každého.

Další nádherná expozice je "Africký dům", je složená ze zvířat přímo z Afriky, dominují zde žirafy, sloni a další. Je to taková rozlehlá savana a moc hezky se na ni dívá. Jako byste se skutečně ocitli v Africe.

Určitě doporučuji navštívit výběh koní Převalského, je to jediný žijící divoký kůň na světě a vidět ho naživo je skutečný unikátní zážitek. Pražská Zoo o nich vede celosvětovou plemennou knihu a podílí se na návratech do divočiny.

V málokteré zoo také můžete vidět kamzíky, ti v Praze mají opravdu nádherný skalnatý hornatý výběh. Úplně mě tato zvířata uchvátila. Výběh je opravdu propracovaný a přirozený hlavně pro kamzíky.

Moc krásný je také pavilon želv. Želv je zde hodně a taky jsou obřích rozměrů, poprvé jsem viděla tak velké želvy a tolik pohromadě.

Poslední pavilon, který patřil mezi nejlepší, je expozice lachtanů. Dokonce jsme si počkali i na cvičení lachtanů se cvičitelkou a toto Vám velmi doporučuji. Zážitek je to ohromný, lachtani jsou učenliví a velmi inteligentní. A navíc moc krásná zvířata.

Některé výběhy, pavilony a expozice mě opravdu zklamaly. Byly v hrozném stavu, ale to je asi následek povodní, které zoo trápily. A taky je hrozné, že zde toho moc není přizpůsobeno vozíčkářům a kočárkům. Jinak na mě zoo udělala velmi dobrý dojem, ale troufám si říct, že ji můžu srovnat s tou ostravskou u nás a možná je i ta ostravská trošku hezčí.


A Trojský zámek?Trojský zámek Praha

Vypadá velmi nádherně zvenčí, vevnitř jsem čekala takový ten klasický zámek, ale bohužel jsme zažili velké zklamání, nachází se zde jen galerie obrazů, žádný nábytek, nic podobného. Krásné byly jen stropy. A samozřejmě zahrada kolem zámku, ta je nádherná, krásně jsme se po ní prošli.

Na zámek, zoo a přilehlou botanickou zahradu se dá také koupit jednotná vstupenka - tzv. Trojská karta, když chcete navštívit všechna tato tři místa, určitě se to vyplatí. Je to levnější. Jako celodenní výlet s dětmi je tohle ideální nápad.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pražská Zoo a Trojský zámek:

Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
Pražská Zoo a Trojský zámek
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík,
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles