Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Novinky v Zoo Vyškov

24. 05. 2011 | ZOO Vyškov

V úterý dopoledne dorazila do ZOO PARKU Vyškov rodinka velbloudů dvouhrbých od soukromého chovatele Leoše Komarova z Letkovic v okrese Brno venkov. K původním dvěma velbloudům Romeovi a Julii tak přibyli další tři, dospělý šestiletý samec Dubin, se starší třináctiletou samicí Nulitou a jejich před necelými dvěma měsíci narozeným potomkem, který zatím jméno nemá.


Pro adaptaci v novém prostředí byla zvířata přechodně umístěna do samostatného výběhu ve spodní části Zoo a teprve během měsíce června budou podle vyjádření zooložky MVDr. Dany Hylákové převedeni do společné expozice „Asie“ , kde jim budou dělat společnost jaci domácí, kozy kašmírské a ovce mongolské. Možná si někdo položí otázku, proč jsme pořídili nové velbloudy dvouhrbé, když už jejich pár máme.


velbloudiTo je pravda, ale vzhledem k tomu, že ve věku 13 letého Romea a 9 leté Julie ještě nemají žádného potomka, rozhodli jsme se vyzkoušet nového samce. Mohli jsme ho ale získat pouze společně se samicí a jejím mládětem. Proto bude náš Romeo v co nejbližší době přesunut do Zoo Brno, kde by se měl pokusit připustit tamní velbloudice, a tak vlastně zjistíme co nebo kdo byl příčinou neutěšeného stavu v naší dvojici.


Centrum enviromentální výchovy Hanácký statek


V sobotu 25. června od 10.00 hodin bude pro veřejnost otevřeno CENTRUM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY HANÁCKÝ STATEK. Doposud největší investiční počin v dějinách ZOO PARKU Vyškov, je kromě dětí, žáků a studentů škol určen i široké veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku repliky hanáckého statku z 19. století, podzemních prostor multimediálního sálu, hospodářských přístřešků a chléva, kde představujeme život na venkově v 19. století, včetně chovu vybraných domácích zvířat.


Poté si všichni mohou prohlédnout dobové zemědělské stroje v rekonstruované stodole a následně vlastní expozici environmentálního centra, která je členěná do osmi tématických celků: 1. Expozice zemědělské usedlosti, 2. Vzduch a klima, 3. Voda, 4. Půda, 5. Krajina a biomasa, 6. Člověk využívá zvířata, 7. Živočichové žijící v blízkosti člověka, 8. Biologické stavby.


kůň shirskýNa informačních panelech jsou texty a fotografie k jednotlivým tématům, různé interaktivní prvky, na které si návštěvníci mohou sáhnout, ve vitrínách máme vystavené nejrůznější předměty a výrobky.


Environmentální centrum Hanácký statek bude otevřeno celoročně a kromě výukových programů a volné prohlídky bude využíváno k pořádání nejrůznějších víkendových akcí pro veřejnost, zaměřených např. na tradiční svátky či řemesla, ale také na prezentaci exotických destinací z celého světa, jejich kultury, chovu zvířat, rukodělných dovedností, kulinářství či cestovatelských zážitků a zkušeností… Přijďte se podívat na novou chloubu ZOO PARKU Vyškov.


Mláďata v Zoo parku Vyškov


Příchodem jara jako každým rokem, tak i letos začalo v ZOO PARKU Vyškov přicházet na svět mnoho mláďat. Mimo spousty jehňat a kůzlat se narodila hříbata koně fjordjského a shirského, malý oslík, lama krotká, telátko watussi i malí nosálové, jejichž novým domovem se stane ostrůvek uprostřed „kachního jezírka“. U lam krotkých došlo ještě k jedné změně. Místo uhynulého samce vinou nezodpovědného návštěvníka v únoru 2011, jsme dovezli krásného mladého samečka, který ale musí do převzetí role dominantního samce teprve dospět.


dinoparkV bývalé staré části zahrady byla dokončena vzdušná průchozí voliéra nad jezírkem s japonským můstkem a je osazena vrubozobými ptáky a bažanty sedlatými. Sousedí s ní další nová lehká stavba pro elegantní brodivé ptáky – jeřáby panenské, kteří přicestovali ze soukromé Zoo Chleby nedaleko Nymburka. Již několik let je velkým lákadlem vyškovský DionoPark, ve kterém se i v letošní sezóně objevili zcela noví dinosauři, v čele s největším pohyblivým modelem diplodoka v Evropě. Ve 3D kině promítáme film „Gigantosaurus“. Zveme vás na zoologicko – paleontologickou procházku do Vyškova.


Zdroj: Zoo Vyškov


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !