Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Morče Bobina

24. 05. 2012 | Vaše příběhy
Na večer  Štědrého dne loňského roku celá naše rodina absolvovala „vánoční procházku“, tak jako každý rok. Na tuto procházku chodíme již asi deset let vždy těsně před vánoční večeří a předáváním dárků. Tehdy jsme prošli osvětlené město a šli kolem hřbitova uličkami zase zpět domů.

Míjeli jsme hnědé, nehezky vypadající kontejnery, když se u popelnic něco hýbalo. Všichni jsme zastavili a zpozorněli. Taťka se odhodlal, vzal klacek a šel k popelnici. Byla tam krabička menších rozměrů, na které byly hozeny staré noviny a staré triko. Když toto všechno odhodil, vykouklo na něj mládě morčete. Mělo rezatou hlavičku a bílé tělo. Vypadalo celkem zdravě, jen mu byla zima.

Morče BobinaJá i moje rodina jsme ihned začali přemýšlet, co s ním (byl to kluk mimochodem). Já se nebránila tomu, abychom si ho vzali domů. Mamka sice nejprve nechtěla, ale potom také souhlasila. Takže jsme malého morčíka přinesli pěkně zmrzlého domů a ihned to byl můj nejlepší vánoční dárek. Štědrovečerní večeři jsem jen tak zhltla. Dárky jsme si rozbalili, ale stejně nejlepší dárek pro mě bylo morče.

Fakt, že jsem od mamky dostala poukaz na autoškolu, mě ani tolik zase nerozveselil, jako mé morče. Ono vzhledem k tomu, že jsem v dětství žádné zvířátko nikdy neměla, není se ani čemu divit.

Jméno Bobina jsme morčeti dali hned první večer. Ale to jsme si nevšimli, že je to kluk. Takže někdy je to Bobina, někdy Boban, nebo také Bobánek.
Dnes jsou mu více jak dva roky a je to miláček rodiny. Je docela rozmazlený. Vždy každý den dostává jak granule a seno, ale také čerstvou zeleninu a nebo teď v létě i trávu. Večer ho vezmeme na polštář a kouká se s námi na televizi. Párkrát jsme vyzkoušeli ho dát na vodítko, ale to mu zatím moc nejde, není zvyklý.
 
Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Morče Bobina:

Morče Bobina
Morče Bobina
Morče Bobina
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané, nechápu jak někdo může vyhodit morčáka či jiné zvíře k popelnici. Díky za záchranu, spousta lidí by ho tam nechala.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný dáreček, jistě se odvěčí za záchranu, my máme doma ještě jedno, třetí v pořadí, jen už je nemocné, ale vděčné za každé pohlazení. Také se s námi koukalo na televizi, na zahradě za námi chodilo, jak pejsek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles