Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medvědice Kamčatka s mláďaty

24. 11. 2012 | ZOO Brno

Tak jako každý rok, tak i letos jsme se vydali do brněnské zoologické zahrady. Lákadel v podobě mláďat, bylo opravdu hodně. Letos se jich tam narodilo více jak 50, ale největším lákadlem pro nás byla medvíďata kamčatská, která se narodila 30. ledna 2012. Byly to dvě malé, nádherné chlupaté kuličky, kterým nešlo odolat.

Zaplatili jsme si vstupné a vydali na 5 a půl hodinovou procházku. Jako obvykle naše první kroky vedly k Tygří skále, ale tygr nikde, ač bylo velmi přijatelné počasí, nakonec jsme tygra objevili v kutlochu, pěkně se tam válel. A protože kousek vedle je výběh Medvědů Kamčatských, tak jsme se rozhodli, že se ještě, než se vydáme dál, koukneme na medvíďata. K mému zklamání byl výběh prázdný, ani medvědice Kamčatka, ani medvíďata, ani táta Jelizar. Říkala jsem si v duchu, snad tu ještě dnes budou a s nadějí, že medvíďata uvidím, jsme se vydali za dalšími zvířátky.

Medvědice Kamčatka s mláďatyZvířat jsme viděli opravdu mnoho, byli jsme na Safari, v dětské zoo, kde se syn svezl na koni a samozřejmě neopomenul vyzkoušet všechny prolézačky, které v zoologické zahradě jsou. „Někdy si říkám, že se snad do zoo těší jen kvůli těm průlezkám.“ Když se syn dostatečně vyřádil, a dali jsme si všichni zmrzlinu, vydali jsme se zase na cestu. Prošli jsme další část zoologické zahrady, až jsme se opět dostali k Medvědům Kamčatským.

Tentokrát tam medvědice Kamčatka i s mláďaty byla a já měla velkou radost. Byli nádherní, stačilo jen pohladit. Foťák nestíhal, jak jsem cvakala, ale medvíďata nepostála a nepostála, jen medvědice Kamčatka mně krásně zapózovala. Byl to nádherný zážitek, je vidět na živo. Jen mě mrzelo, že jsme přišli po koupání, vodní hrátky jsem právě chtěla zachytit na fotografiích. Ale i tak se mně podařilo nějaké snímky vyfotit.

Celý výlet jsme zakončili obědem a opět jsme si koupili další památné mince do sbírky, tentokrát s medvědem ledním a papouškem.

Něco málo o Medvědech Kamčatských

Jsou to samotáři a jsou největší euroasijskou suchozemskou šelmou na Zemi. Dožívají se zhruba 30 let, v zajetí pak až 50. Jsou to všežravci, milují vodu, a jsou skvělými plavci. Při běhu dokáží vyvinout rychlost až 45 km/hod. Nemají vyvinuté mimické svaly, proto člověk z jejich výrazu nepozná, zda zaútočí, či nikoliv.

Iris - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Medvědice Kamčatka s mláďaty:

Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
Medvědice Kamčatka s mláďaty
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles