Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín

29. 07. 2013 | ZOO Hodonín

Pokud hledáte v Jihomoravském kraji vhodné místo, kam jet na výlet s dětmi, doporučuji Vám hodonínskou zoologickou zahradu.

Hodonínská zoo se nachází na severovýchodním okraji města. Lze k ní přijet po rychlostní silnici, která vede z Břeclavi do Uherského Hradiště. Zoologická zahrada je dobře označena, takže ji určitě nepřehlédnete. Otevřeno je celoročně od 9:00. Ale pozor! Do zoo se nesmí vstupovat se psy a jinými zvířaty.

Zoo je situována v lužním lese, který jí propůjčuje přírodní ráz. Ačkoli se nejedná o velkou zoologickou zahradu, určitě vás zaujme. Kromě výběhů zvířat se zde nachází velký prostor pro děti, kde se nachází houpačky, prolézačky, kolotoče a další atrakce. Zázemí pro děti je opravdu velké a určitě se tu vyřádí.

Naproti vstupu do zoo se nachází obchůdek se suvenýry, kde si můžete koupit nějakou upomínku či maličkost. Po pravé straně obchodu se nachází dva bufety s posezením, kde se návštěvníci mohou občerstvit a odpočinout si.

ZOO HodonínHurá, můžete začít s prohlídkou, na kterou se vydáte směrem nalevo od vstupu. Nejdříve narazíte na jezírko s vodním ptactvem a krásnými plameňáky. Hned vedle se nachází mořské akvárium, kde kromě různých druhů ryb naleznete i želvy a malé žraloky. Najdete tu taky rybičky „Nemo a Dory“ jako z animovaného filmu „Hledá se Nemo“. Dětem se budou určitě moc líbit.

Další hezkou atrakcí pro děti je takzvaný „kontaktní dvorek“, ve kterém se nachází tři ouessantské ovečky (dříve zde byla koza a ovečky). Děti si do něj mohou vlézt, hladit si a krmit zvířata. Vedle kontaktního dvorku je plánovaná výstavba expozice surikat. V této části naleznete také výběhy koní, lam, velbloudů a dalších sudokopytníků. V zoo se aktuálně nachází dokonce několik různých druhů antilop.

Největší dominantou zoo je však pavilon velkých koček, který se v této části rozkládá. Jedná se o moderní prosklený výběh, ve kterém jsou umístěni lvi a tygři. Pavilon si můžete krásně prohlédnout ze střechy pavilonu a přilehlého vzdělávacího centra, odkud je nejen krásný výhled, ale také zde můžete posedět a relaxovat. Další výběhy se šelmami se nachází ke konci okruhu (u pavilonu primátů) – zde najdete například jaguára, rysa či vlka.

Určitě Vás zaujmou i výběhy, kde se nachází kozy (které si mohou děti nakrmit), pštrosi, emu a klokani.

Dalším větším pavilonem je pavilon primátů, kde se najdete mnoho druhů opic. Jsou zde například šimpanzi, giboni, tamaríni a mnozí další. Na zvířata se můžete podívat buď uvnitř pavilonu, či při dobrém počasí zvenčí.

Mezi další rozsáhlou expozici patří ptáci – papoušci, dravci, sovy i lesní ptáci. Já mám nejraději tukana, na kterého se vždy chodím dívat. Ptáků je v zoo mnoho druhů a každý si jistě najde svého favorita.

Pro mě „nejméně příjemná část“ zoo jsou expozice bezobratlých a plazů. Jelikož mám strach z pavouků, brouků a hadů, příliš se těmito zvířátky nekochám. Ale jistě se najdou nadšenci, které tato sekce potěší. U mě jednoznačně vedou leguáni, gekončík a želvy.

Příjemným zpestřením jsou různé akce, které se v zoo konají pro veřejnost. Každý rok se koná např. Dětský den, loučení se školou, Noc snů, Den země, Den ptactva aj. Pokaždé se zde konají zábavné hry a soutěže, pro děti je připraven bohatý program – určitě budou nadšené a plné zážitků.

Pokud si chcete udělat hezký a nenáročný výlet, určitě do Zoo Hodonín zajeďte.

Pajunc - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín:

Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
Kam jet na výlet s dětmi? Do Zoo Hodonín
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezká ZOO..sem jezdí vnučka moc rádaSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles