8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děčínská zoo ožije už tento pátek charitativní akcí

1. 06. 2010 | ZOO Děčín

Již tento pátek zažijí handicapované a chronicky nemocné děti v děčínské zoologické zahradě Noc snů. Tento večer plný nevšedních zážitků a splněných přání má dětem zprostředkovat zážitky, které v běžném životě kvůli svému postižení či nemoci nemají možnost prožít.

V Zoo Děčín se koná již sedmým rokem. "Poprvé se Noc snů konala v roce 1996 v Zoo Rotterdam. Ta tehdy uspořádala večer pro děti nemocné rakovinou. Myšlenka se poté rychle rozšířila do celého světa. Děčínská zoo byla dokonce první českou zoo, která se tuto charitativní akci pro handicapované děti připravila," vysvětlila ing. Dagmar Floriánová z Centra návštěvnických služeb děčínské zoo, hlavní organizátorka akce. V letošním roce tato akce probíhá na více než dvou stech místech po celém světě, především pak v zoologických zahradách. Většina míst pro tuto významnou akci zvolila již tradičně první červnový pátek.

"Chtěli bychom, aby se zde děti během večera cítily jako exkluzivní hosté. Dostanou možnost podívat se do zákulisí zoo, pohladí si některá z našich zvířat, zasoutěžit si ve spoustě soutěží. Čeká je velmi zajímavý program," nastínila Floriánová.

Exkluzivním hostem letošního ročníku bude známý herec a komik Luděk Sobota. Po celý večer bude k poslechu i tanci hrát hudební skupina Galaxie Junior, příchozí se mohou těšit na několik divadelních představení i tanečních vystoupení. „Svoji šikovnost ukáže například taneční skupina Čave nebo Taneční klub Respect. Představí se i hráči Basketbalového klubu Děčín a spoustou soutěží potěší i Sbor dobrovolných hasičů z Benešova nad Ploučnicí,“ jmenovala organizátorka akce. Nebude chybět ani oblíbená činnost - malování na obličej – o malované zvířecí obličeje se postarají žáci Základní školy umění Děčín.

Pokud bude přát počasí, dostanou děti překvapení v podobě bublinkové show a pouštění lampionů štěstí. O slavnostní atmosféru se postarají louče, kterými bude nasvícená celá zahrada. Po skončení programu čeká návštěvníky občerstvení a při odchodu dostane každý host od Zoo Děčín dáreček s pamětním listem. Na organizaci Noci snů se v letošním roce podílí mnoho lidí, skupin, souborů i nejrůznějších organizací. Většina z nich se zřekla nároku na honorář.  "Musím připomenout, že Noc snů je speciální akcí pouze pro pozvané. Pro běžné návštěvníky se brány zahrady v pátek 4. června uzavřou již v 17.00 hodin, vstupenky bude možné zakoupit do 16.00 hodin. Velmi děkujeme za pochopení," doplnila Floriánová. 

 

Zdroj: ZOO Děčín

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !