Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brněnská zoo

19. 09. 2012 | ZOO Brno

V tomto článku bych Vám chtěla přiblížit brněnskou zoo, která sice není až tak hezká a neřadí se mezi nejhezčí, které jsem navštívila, ale má taky svá plus.

Zoologická zahrada v Brně byla otevřena již v roce 1953. Měli byste také vědět, že tato zoo má povolen i vstup s pejsky, takže můžete vzít s sebou na výlet i své psí miláčky. Vstupné za pejska činí 30,- Kč. Zoo má každý den otevřeno již od devíti hodin a to celoročně. Vstupné není taky nijak drahé, pro dospělého činí  rovných sto korun,  pro seniory, studenty apod. sedmdesát korun a rodinné vstupné (dva dospělí a dvě děti) vyjde na 270,- Kč. Pokud bydlíte blízko, je zde možné si i koupit roční permanentku do zoo. To jsou technické informace, ale dostaňme se konečně k tomu, co v zoo vlastně je a k důvodům, proč ji navštívit? Popíšu Vám výběhy a expozice, které mě nejvíce zaujaly a kvůli kterým stojí zoo navštívit.

Brněnská ZOOPrvní pavilon, ke kterému jsme došli, byl pavilon tygrů sumaterských. Tento tygr je nejmenší žijící druh tygra na světě, ale přitom tak půvabný. V brněnské zoo mají opravdu výbornou péči a úžasný výběh, přes který si je můžete velmi dobře prohlédnout. Tento výběh doporučuji nevynechat.

Další krásný výběh nebo spíš bazének byl od lachtanů jihoafrických. Tato zvířata mě v každé zoo dokážou pohltit a upoutat, jsou opravdu nesmírně zajímavá. V Brně máme tři lachtany - samce a dvě samice. Akorát mě tento výběh zklamal tím, že lachtani jsou vidět jen z velké výšky, ale zblízka skoro vůbec ne…

Výběh, který mě doopravdy hodně zaujal, byl výběh losa evropského. V žádné jiné zoo jsem ho doposud neviděla a je to pro mě krásné, unikátní a majestátní zvíře. Výběh mají nádherný a přírodní a zvířata se v něm cítí dobře jako ve volné přírodě. Parohy samce jsou doopravdy nádherné a obrovitánské.

Zoo Brno má taky nádherné expozice papoušků a surikat. A dalších obvyklých zvířat, jako jsou např. zebry, žirafy, medvědi a dokonce tu máme i bobry, součástí je taky dětská zoo, která obsahuje klasická zvířátka jako králíčky, morčátka, kozy a další domácí zvířata. V zoo jsou taky krásné výběhy všech různých koníků. Jsou opravdu nádherní a vypadají, že je o ně výborně postaráno.

V brněnské zoo jsou taky dva druhy krásných medvědů  - medvěd kamčatský a medvědi lední. Kamčatský medvěd je jedním z největších medvědů. V zoo máme jednoho samce a jednu samici. 

Medvědi lední jsou největší suchozemští savci na světě. V Brně mě ale jejich výběh zklamal. Jdou vidět stejně jako lachtani jen z výšky a nějaký bližší a podrobnější pohled není možný. Je to škoda.

A poslední zvíře, které mě zajímalo, je sob polární. Málokterá zoo ho dnes chová, a proto je velkou vzácností ho vidět. Sob je taky jediný druh jelenovitých, který se podařilo člověkem ochočit a využívat ho k hospodářským účelům.

To by bylo o brněnské zoo všechno. Rozhodně doporučuji ji navštívit a udělat si malý celodenní výlet i s celou rodinkou.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Brněnská zoo:

Brněnská zoo
Brněnská zoo
Brněnská zoo
Brněnská zoo
Brněnská zoo
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj