MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bílá srna je nyní ozdobou děčínské zoo

10. 01. 2010 | ZOO Děčín

Děčínská zoo se může pochlubit úžasnou raritou! Návštěvníci zde mají od Nového roku možnost vidět bílou srnku, pravého albína se sněhově bílou srstí a červeným očima. „Do naší zoo jsme albínku převezli ze sousední ústecké zoologické zahrady, kam se dostala po odchytu městskými policisty v Krásném Březně. Byla zraněná, pokousaná od psů. V ústecké zoo zvíře ošetřili, aplikovali antibiotika a umístili v klidném boxu. O několik dní později jsme se pak s kolegy dohodli na převozu k nám,“ uvedl zoolog děčínské zoo Roman Řehák.


Důvodem byl fakt, že děčínská zoo srny obecné již chová a disponuje tedy vhodným zázemím pro chov. Přibližně jednoletá bílá srnka našla nové albinútočiště ve výběhu srn obecných v Expozici Českosaského Švýcarska. Společnost jí tam dělají dvě další srny klasického zbarvení a několik divokých králíků. Její zdravotní stav se po pár dnech výrazně zlepšil.


O návrat do volné přírody se zoo s největší pravděpodobností pokoušet nebude. „Zvířata postižená albinismem mají problémy s životem v přírodě nejen kvůli svému nápadnému zbarvení, ale zejména kvůli nedostatku pigmentu v očích, což způsobuje poruchy vidění a světloplachost,“ doplnil Řehák.


 

Zdroj: ZOO Děčín


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bílá srna je nyní ozdobou děčínské zoo:

Bílá srna je nyní ozdobou děčínské zoo
Bílá srna je nyní ozdobou děčínské zoo
Bílá srna je nyní ozdobou děčínské zoo
Bílá srna je nyní ozdobou děčínské zoo
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je moc krásná, snad se jí bude dařit v novém prostředíSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles