Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Agresivního vikuního samce zkrotila nová družka

30. 11. 2011 | ZOO Děčín
O dvě nové samice se v letošním roce rozrostlo stádo lam vikuní z děčínské zoologické zahrady. První samice přišla během letních měsíců ze ZOO Olomouc, druhá pak v minulém týdnu z polské ZOO Opole. Rozhodnutí o doplnění stáda lam vydal koordinátor chovu.

„Do importu nových samic jsme chovali pouze jednoho samce se samicí. Samec však začal být agresivní a často samici napadal. Koordinátor proto rozhodl, abychom doplnili stádo o další dvě samice. Problém s agresivními útoky samce vyřešil hned příchod první nové samice,“ uvedl zoolog děčínské zahrady Roman Řehák. Olomoucká samice si totiž napadání samce nenechala líbit a dominantním chováním mu dala najevo, že by si to neměl dovolovat ani k původní samici, a tak šarvátky ustaly.

Agresivního vikuního samce zkrotila nová družkaPříchod mladičké samice z Polska zatím poměry ve stádě nezměnil. K ostatním lamám je zhruba roční samička připouštěna postupně, část dne tráví odděleně. „Zatím se vše vyvíjí dobře, samec mladou samičku nenahání. O dominanci se snaží druhá samice, ale doufáme, že se stádo brzy sžije a my se budeme moci radovat z přírůstku,“ doplnil zoolog. ZOO Děčín se věnuje chovu vikuní již od roku 1998 a v roce 2004 byla první českou zoologickou zahradou, které se podařil odchov tohoto druhu.

Lama vikuňa není jediným zvířetem, které mohou návštěvníci nyní nově spatřit v ZOO Děčín. O další druh byla obohacena např. expozice vodního ptactva. Uvidíte zde zástupce brodivých ptáků – kolpíka bílého, což je opeřenec, který se vyznačuje neobvyklým lžícovitě rozšířeným tvarem zobáku. Děčínská ZOO si přivezla mladý nepříbuzný pár kolpíků ze ZOO Ohrada.


Zdroj: Zoo Děčín

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Agresivního vikuního samce zkrotila nová družka:

Agresivního vikuního samce zkrotila nová družka
Agresivního vikuního samce zkrotila nová družka
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice