Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

České klisny už mají v Mongolsku nápadníky!

14. 09. 2011 | ZOO Praha
Z mongolské rezervace Khomiin Tal, kam byli z pražské ZOO přepraveni čtyři koně Převalského, máme nové zprávy! Všichni naši koně si na nové podmínky zvykají velmi dobře a české klisny mají dokonce v Mongolsku již i nápadníky!

Čtyři koně Převalského, které pražská ZOO za pomoci Armády ČR přepravila do Mongolska, si pomalu zvykají na svůj nový domov. Podle zpráv Claudie Feh, vedoucí reintrodukčního projektu v Khomiin Talu, trávili zpočátku většinu dní v přístřešku, kde se schovávali před bodavým hmyzem. Pak se objevila první komplikace: Lima začala mírně kulhat a Kordula ji napadala. Proto došlo k oddělení Limy do části aklimatizačního výběhu. Během několika dnů se naštěstí vše usadilo.

České klisny už mají v Mongolsku nápadníky!Další zprávy již byly zcela pozitivní. Rangeři, kteří se pravidelně střídají u výběhu, několikrát pozorovali pokusy hřebce Matyáše pářit klisny Kordulu a Cassovii. Pak o české klisny začali jevit zájem i tři místní hřebci, kteří v minulosti přišli o své harémy a nyní jsou v mládenecké skupině. Podle hlášení rangerů se jednomu z těchto hřebců dokonce podařilo přeskočit hrazení, přestože byl zapnutý elektrický ohradník. Ve výběhu pražských klisen strávil jen chvíli, poté se z něj zase dostal zpátky ven, což prý se dosud nikdy nestalo.

Všichni pražští koně si prozatím na mongolské podmínky zvykají velmi dobře. O termínu vypuštění z aklimatizační ohrady se rozhodne do konce září.


Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !