Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žirafí porod – další úspěšný multimediální projekt Zoo Praha

17. 05. 2009 | ZOO Praha

Vzrušující příběh narození žirafího mláděte sledovaly statisíce diváků

Pražská zoo narozením letošní čtvrté žirafy (v historii chovu 65. mládě) úspěšně završila již třetí multimediální projekt, zachycující nevšední příběhy svých obyvatel.

První z nich se ve spolupráci s ČRo Leonardo rozběhl již před 4 lety – od listopadu 2005 do ledna 2006 mohli diváci tzv. reality show ODHALENÍ určit, která gorila z naší skupiny má jejich největší sympatie a získá tak výhru v podobě dvanácti melounů. Tento projekt (již bez melounů) běží ve zjednodušené podobě dodnes, tj. na webových stránkách Leonarda je možno sledovat dění v pavilonu goril pražské zoo.

Velkou, bohužel smutnou kapitolou tohoto projektu byl neúspěšný porod Kamby, jež porodila mrtvé mládě.

Žirafí porod – další úspěšný multimediální projekt Zoo PrahaDruhý projekt BORA V PŘÍMÉM PŘENOSU jsme realizovali na sklonku loňského roku a týkal se očekávaného porodu mláděte medvěda ledního. I když samotný porod rovněž nedopadl dobře - samice Bora mládě zalehla - zaznamenal přenos široký ohlas a splnil naše očekávání především z edukačního hlediska – tisíce diváků si tak mohlo uvědomit, jak náročné je odchovat v podmínkách zoologické zahrady mládě této vzácné šelmy.

 

Třetím projektem je tedy ŽIRAFÍ BABYBOOM - současné dění v Africkém domě. Od konce března můžeme sledovat třemi kamerami Elišku a nyní i jejího kluka, vážícího zhruba 70 kg a měřícího cca 180 cm.

Unikátní záznam úspěšného porodu je zveřejněn na adrese www.zoopraha.cz/cs/o-zoo/hity-sezony/zirafi-babyboom

Ještě týden poběží i přímý přenos třemi webovými kamerami, pak se Eliška s mládětem připojí ke svému stádu a tím bude ukončen i tento přenos.

Zdroj: ZOO PRAHA

Notburga
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !