Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Známe skoro všechna naše zoo

5. 06. 2009 | Vaše příběhy

Patříme mezi zdatné cestovatele a znalce naší krásné české zemičky. Při každé cestě se snažíme zařadit jednu zoologickou zahradu a tak se mohu směle pochlubit, že už jich známe deset a můžeme porovnávat. Ale nemáme rádi porovnávání ve stylu, která je lepší. Každá má něco do sebe.

A tak všem samozřejmě doporučíme Prahu, protože je největší a je úžasná - po povodních v roce 2002 se změnila hodně k lepšímu, ale kdo nemá rád moc lidí, nebude se tu cítit moc dobře. Kdo má rád něco menšího a volnějšího, měl by navštívit zoo v Hodoníně - je malá, ale potěší třeba úžasným akváriem se žraločky a všudepřítomnými pávy.

Ostravská zoo je naproti tomu dost velká, ale i velký počet návštěvníků se tu rozptýlí a prostorné výběhy s přístupem téměř ze všech stran potěší všechny, kdo se neradi tlačí u skel. V každé zoo (asi kromě Prahy) také některá zvířata chybí a některá jsou zase lákadlem tak jako v Liberci bílí tygři nebo v třeba v Ústí nad Labem cvičící lachtan a sloni pochodující kolem vás.

Úžasná je také rozlohou menší zoo v Jihlavě, která na druhou stranu skýtá krásné koutky pro rodiče s menšími dětmi a třeba i opičky pobíhající nad hlavami. Nesmím zapomenout na stále se rozvíjející zoo v Plzni, kde kromě žijících zvířat jsou děti okouzleni světem dinosaurů a také obrovskou v kopci položenou a zrostlou zoo v Brně, která je příjemná i v parném létě, ale pokud chcete hodně vidět, musíte i hodně ujít.

Zvláštní kategorií je samozřejmě Safari ve Dvoře Královém - to si nesmíte nechat ujít, především projíždku otevřeným autobusem téměř pravou africkou krajinou, kde si při troše štěstí můžete sáhnout třeba na obrovský roh jedné z antilop. A ten úžasný pocit, kdy jste od obrovských nosorožců oddělen jen hlubokým příkopem, stojí také za výlet.

Jako poslední nabízím malou zoo v Hluboké nad Vltavou - jsem totiž jihočeška a naši minizoo patřičně hrdá - určitě vás nezklame, protože nabízí spoustu překvapení a zvířátka, kterých si jinde ani nevšimnete, ale detailně se k ní ještě někdy vrátím. Takže šťastnou cestu do zoo. 

Autor: Staravetev



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !