Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cvrčci a hrnečky

16. 05. 2010 | Vaše příběhy

Moje tchýně je docela fajn ženská, hned tak ji něco nerozháže a umí zatnout zuby, když je potřeba. Tedy nevím, jak vy, ale já mám v celém svém rodinném příbuzenstvu už jenom jednu další ženskou osobnost, která má tolik odvahy, aby otevřela terárko s obvykle mírumilovnými ještěrkami mezi kterými se promenádují asi tak tři tucty cvrčků a vyměnila jim vodu v misce.

Nedělalo nám proto naprosto žádné potíže nechat své zvířectvo (počítaje v to ještě poněkud větší akvárka, křečka a červíka Pepíka (ale o tom někdy jindy)) v péči této železné lady a odjet na výroční sraz Volvo klubu. Užili jsme si báječný víkend a domů se vrátili až v neděli odpoledne.

Už v předsíni jsem zažila šok, když jsem uviděla na zemi ležet asi šest hrnečků obrácených vzhůru nohama a v kuchyni a v obýváku další. V ložnici bylo na zemi i několik misek, protože hrnečky už došly. Volala jsem tchýni, co to má znamenat a ona mi na to s klidem odvětila, že pod každým tím hrnečkem je jeden cvrček, protože jí asi zdrhli.

No paráda! Vylifrovala jsem manžela i se synkem do cukrárny, aby mi to všechno nezpřevraceli. (Víte, jak se honí volně prchající cvrček? Blbě, věřte mi!), vytáhla ze skříně malovací čtvrtku a hluboký kýbl a šla na věc. Volila jsem celkem jednoduchý, zato pěkně nezáživný postup: strčit čtvrtku pod hrneček, opatrně nadzvednout, připlácnout a vsypat cvrčka do kyblíku. Všude píšou, že banánoví cvrčci neskáčou; tak nevím, buď jsme měli doma nějaké hybridy, nebo nám v tom zverimexu někdo pěkně kecal!

Asi po třičtvrtě hodiny práce mi v kyblíku lezlo a poskakovalo nějakých pětadvacet cvrčků. Šla jsem je pěkně vrátit do terárka, potutelně se chechtajíc, že jim teda ten útěk z katova špalku moc dlouho nevydržel. Mezi skly terárka na mě koukala asi tak centimetr a půl široká díra, kterou bez potíží prolezl i ten největší cvrček, aniž by se musel nějak omezovat. Mimochodem, tak mě napadá, že ti dva ubozí cvrčci, co v terárku zbyli, asi museli být pěkní pitomečkové. A pak, že nejsou zvířata inteligentní :-)

 

Notburga – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Jó jó, cvrčci. Smajlík Měla jsi kliku že ti je tchýně pochytala! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vtipně napsané, živě jsem si představovala, jak si je lovila.
Obrázek uživatelky
profil
ale mě by ani ve snu nenapadlo něco podobného mít domaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané. Musela jsem se celou dobu čtení usmívat. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
A ještě mě pobavila ta fotečka, která je ke článku přidaná - fakt se hodí Smajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles