8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V ZOO Dvůr Králové se v srpnu narodila již tři mláďata vzácných žiraf Rothschildových

28. 08. 2011 | ZOO Dvůr Kr. nad L.
Během tří srpnových týdnů se v  ZOO Dvůr Králové narodila tři mláďata žiraf Rothschildových.

První byl sameček Mick, který přišel na svět  2. 8. v brzkých ranních hodinách, druhý je sameček Edgar ze dne 12 8. a včera odpoledne se narodilo třetí mládě, také sameček. Poslední mládě je již 150. mládětem žirafy Rothschildovy narozené v ZOO Dvůr Králové.

„Sameček žirafy Rothschildovy Edgar se narodil 12. 8. 2011 v odpoledních hodinách a pro jeho matku Etolu byl již 4. mládětem. Etola pochází z našeho chovu  a narodila se v roce 2001, jako 110. žirafa Rothschildova.

Porod včerejšího mláděte začal v 10,30 a mládě přišlo na svět přesně po dvou hodinách, tedy ve 12,30. Ihned se začalo stavět na vratkých nohách a ve 13,30 již stálo. Je to opět sameček a pro svou zkušenou matku Jarunu je již 6. mládětem.

Jaruna pochází z olomouckého chovu a do naší ZOO přišla v roce 1998. Otcem obou mláďat je samec Tommy pocházející ze ZOO Rhenen v Holandsku. Poslední mládě je jeho již 16. potomkem.“
Sdělil zoolog Bc. Luděk Čulík“

Žirafa Rothschildova je jedním z nejohroženějších poddruhů žirafy. V současné době žije v přírodě jenom v národních parcích Keni a Ugandy. Jejich počty se odhadují na pouhých několik set kusů. Pro žirafy Rothschildovy je typická tmavá kresba, kaňkovité a obdélníkové skvrny se světlými linkami, které je na první pohled odlišují od ostatních poddruhů žiraf.


Zdroj: ZOO Dvůr Králové

Mangovka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !