Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přijďte na křest tygřat a narozeniny ledních medvědů

17. 11. 2011 | ZOO Praha
Sestry Aňa a Ester Geislerovy pokřtí ve čtvrtek 17. listopadu téměř pětiměsíční tygří dvojčata, která se narodila v červnu v ZOO Praha. Křest proběhne v 11 hodin u venkovního výběhu tygrů.

„Kmotry jsme nevybrali náhodně. Letošní mláďata jsou sedmým odchovaným vrhem tygrů sumaterských v ZOO Praha a podle pravidel chovu dostanou jméno od sedmého písmene v abecedě, tedy od G,“ uvedl Martin Smrček, vedoucí Oddělení programu a obsahu.

Obě tygří slečny se narodily 25. června 2011, několik měsíců strávily ve vnitřní expozici a nyní už pravidelně navštěvují venkovní výběh. Jejich dovádění tak mohou návštěvníci pozorovat i přes probíhající rekonstrukci Pavilonu kočkovitých šelem.  

Přijďte na křest tygřat a narozeniny ledních medvědů V sobotu 19. listopadu můžete popřát k narozeninám ledním medvědům! Pražská ZOO chová tři a jejich výběh patří k nejoblíbenějším zastavením každého návštěvníka. Společné narozeniny oslaví pětadvacetiletá samice Bora, její osmiletá dcera Alberta (Framina) a nejmladšímu samci Tomíkovi budou čtyři roky. Medvědy a také děti čeká den plný hrátek!

Možná vás překvapí, jaké hračky medvědy potěší - na jejich nadílku se přijďte podívat ve 13 hodin. Děti si budou moci vyzkoušet, zda jsou obratní lovci, zblízka si budou moci prohlédnout medvědí chlupy a jejich zvláštní strukturu a zjistit, jak velký (nebo spíše malý) je novorozený medvěd. Za pomoci termokamery návštěvníci uvidí, jak medvěd hospodaří s teplem a zda to dokáží tak jako on.

Dárkem nejen pro medvědy, ale i pro všechny návštěvníky bude nový přírůstek v ZOO Praha - ledový lední medvěd, kterého kousek od hlavního vchodu, na ploše před Vzdělávacím centrem, „vytesají“ mistři práce s motorovou pilou. Jak vzniká takový medvěd z ledových kvádrů, můžete sledovat v průběhu celé soboty.

Foto: Sestry Geislerovy pokřtí 17. listopadu mláďata tygrů sumaterských (foto: Miroslav Bobek, ZOO Praha)
Oslavu si 19. listopadu užijí lední medvědi v ZOO Praha (foto: Tomáš Adamec, ZOO Praha)


Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Přijďte na křest tygřat a narozeniny ledních medvědů:

Přijďte na křest tygřat a narozeniny ledních medvědů
Přijďte na křest tygřat a narozeniny ledních medvědů
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles