Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Narodil se žirafí rekordman!

11. 04. 2010 | ZOO Ústí nad L.

Extrémě vysoké mládě žirafy Rothschildovy se narodilo ve středu 31. března 2010 v ústecké zoologické zahradě. Sameček po narození měřil 203 cm, přesto, že průměrná výška narozené žirafy se uvádí 160 - 180 cm!

Je to nejvyšší mládě, které se ve 27leté historii chovu od roku 1983 v zoo narodilo a také podle údajů z ostatních zoologických zahrad je tato výška u žiraf Rothschildových raritou. V ústecké zoo se v letošním roce již jedno mládě narodilo, takže pro srovnání – po  narození byla jeho výška 160 cm a nyní ve dvou měsících měří 210 cm, takže je jen o cca 7 cm vyšší než tento týdenní novorozenec.

Také porod proběhl překvapivě rychle – trval 1 hodinu a 15 minut a za půl hodiny po narození bylo mládě již na nohou. Jeho matkou je jedenáctiletá samice Etna (výška 445 cm) a toto mládě je její třetí v pořadí, otcem je šestnáctiletý chovný samec Atbar (výška 500 cm).

V současné době čítá ústecké žirafí stádo šest jedinců – samce Atbara a tři dospělé samice Jenny, Etnu a Syrenku plus dvě letošní mláďata. Třetí mládě, které čeká šestiletá Syrenka, by se mělo narodit během jednoho měsíce.

 

Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásná žirafka, pojedeme se na toho drobečka podívatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To kousek tak se půjdem podívatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to milá a noblesní zvířataSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mámráda žirafy - jsou to sympatické, vysoké, štíhlé krasavice.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem byla jednou s dětmi v Rakousku na Safari u Vídně. Jezdilo se autem mezi zvířaty. Žirafa byla vedle nás a koleno měla ve výšce auta! Jsou to opravdu velká zvířata.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles