Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Ústí nad Labem - první mládě

17. 01. 2011 | ZOO Ústí nad L.
Prvním mládětem roku 2011, které se narodilo v ústecké zoologické zahradě, je ovce kamerunská. Malý beránek přišel na svět ve čtvrtek 13. ledna 2011 a po několika dnech života se dá konstatovat, že je zdravý, v pořádku a že mu mateřské mléko moc chutná. Jeho osud je zajímavý, neboť je to vlastně pohrobek, jeho otec na podzim loňského roku bohužel uhynul.

Skupina však bez samce nezůstala, v prosinci přišel nový vůdce stáda, avšak vzhledem k pětiměsíční březosti není možné, aby byl otcem malého beránka on. Ovce kamerunské jsou primitivním africkým plemenem, které se vyznačuje krátkou srstí a variabilním zbarvením, míchá se v něm bílá, černá a světle hnědá, takže je vždy překvapením, jaké zbarvení budou mláďata mít.
zoo-usti-nad-labem-mlade-ovce-kamerunska
Většinou se rodí dvojčata, někdy i trojčata, ale první letošní beránek je jedináček. Jeho zbarvení je černé s bílými skvrnami, takže určitě udělá radost mnoha dětem, pro které je tzv. Dětská zoo nejoblíbenějším místem jejich návštěvy. Je to totiž jediné místo, kde je povoleno krmit zvířátka, chodit k nim do výběhu a hladit si je. Ve speciálních automatech u výběhu je možné zakoupit pro ně nízkokalorické krmné granule. V létě, kdy chodí do zoo hodně lidí, je přísun krmení občas až moc velký, ale teď v zimě jsou návštěvníci samozřejmě vzácnější. Také doba, kterou stádo pobíhá ve venkovním výběhu, bývá nyní kratší a závisí na venkovních teplotách, obecně ovečky tráví více času ukryté ve stáji.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku ZOO Ústí nad Labem - první mládě:

ZOO Ústí nad Labem - první mládě
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka