8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš domácí zvířecí blázinec

6. 05. 2009 | Vaše příběhy

Máme doma spoustu zvířátek. Jak doma, tak u rodičů mých a přítelových. A kvůli nim máme doma vždycky veselo.

Doma nám dělá největší bordel fretka. Poslední dobou si schovává všechno co najde. Má takovou schovku vedle sporáku, v zákoutí, které je kryté plechem. Když jsme jí prvně našli, nevěřili jsme vlastním očím. Byly tam schované obaly od jídel vytažené z koše, igelitky, balíčky papírových kapesníků, útěrky, buchty, hračky, můj strojek na cellulitidu, papírové ozdobné vajíčko z velikonoc a čokoládový velikonoční zajíc vysoký 25 centimetrů!

Nechápu jak ho tam dostal přes dvě zatáčky v úzké uličce. Teď mi ještě zabral spodní poličku ve skříni. Naučil se ji otvírat, vyházel mi odtud všechno co se mu nelíbilo a zbytek si vystlal igelity. A dneska se dokonce naučil vyšplhat na kuchyňskou linku. Zezadu po sporáku!

Tohle všechno se děje za zvuku vrzajícího běhacího kolečka. Máme totiž dva osmáky degu, kteří jsou na něm závislí. Běhají celý den, od půl páté ráno do tří v noci. Nechápu kdy spí. Nejhorší životní tragédie pro ně je, když se jim kolečko netočí. To tam pak sedí jak dvě hromádky neštěstí, ani nejí a čekají až jim ho opravím. Ani nevím proč jsem jim požizovala tak velkou klec vyplněnou větvemi, když by jim stačila mini klec s kolečkem a jídlem. A byly by tam stejně šťastní jako teď.

U rodičů máme zase fenku která se bojí snad všeho. Dřív milovala křečky a všechno podobné, olizovala je, brala je za mláďata. Dnes se jich bojí. Zahlédne džungaráka a prchá. Když jsme měli na chatě fretku, tak se jí vyhýbala obloukem o průměru minimálně 6 metrů! Jinak se ještě bojí velkých psů a ježdění autem za tmy-to je její nejnovější úchylka. Oni se totiž ty její fóbie zhoršují.

Přítelovi rodiče mají dvě fenky. Jedné je 13 a druhá je půlroční štěně Bára. Ta nás vždycky víta tak radostně až počůrá půl baráku. Blázen. A tyhle psí holky se mají rády až do té doby, co dojde na jídlo. Musejí dostat obě najednou a jakmile každá dojí beží ihned zkontrolovat misku té druhé, jestli něco náhodou nenechala. A samozřejmě, že nikdy žádná nic nenechá, ale stejně si to kontrolují. Jinak u Báry jsem prvně viděla, že pes sní úplně všechno. Klidně i syrovou cibuli a limetku i s kůrou.

Jinak začínám uvažovat, že bych si odněkud z útulku vzala ještě jednu fretku. Aby bylo doma ještě veseleji :)


Autor: Thais

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náš domácí zvířecí blázinec:

Náš domácí zvířecí blázinec
Náš domácí zvířecí blázinec
Náš domácí zvířecí blázinec
Náš domácí zvířecí blázinec
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super Smajlík SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles