8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hnízdečko

19. 03. 2010 | Vaše příběhy

Když dcerka chodila do druhé třídy, toužila jako většina malých dětí po nějakém domácím mazlíčkovi. Tak jsme jí do  dětského pokojíku pořídili vlastní zvířátko, černého křečka. Vesele si žil v dosti vysokém akváriu překrytém děrovaným plastem zatíženým masívní starou žehličkou.

Jednou jsme se vypravovaly k odchodu, dcerka do školy a já do práce. Můj
manžel odcházel do zaměstnání brzy ráno před námi. Dcerka přiběhla se zprávou, že křeček ve svém bytečku není.  Nebyl ani ve vrstvě hoblin na dně akvária, kam se obvykle zahrabával. Nebyl pod válendou, v žádném rohu, pod
psacím stolkem, ve skřínce na lůžkoviny.


Zmizel. Čas ubíhal, a tak jsme si musely pospíšit a zanechat šmejdění a
hledání. Rychle jsem chtěla dát dcerce do červené aktovky, děti tehdy batohy nenosily, nachystanou svačinku. Jaké bylo moje překvapení, když jsem v otevřené aktovce na dně v rohu uviděla spokojeně sedícího křečka. Tedy spíše ležícího, protože si zřejmě přes noc, kdy jsou křečci nejčilejší, stihl vybudovat pohodlné hnízdečko z dostupného materiálu. Okousal sešity, učebnice, školní desky,  záložku do čítanky. To by bylo asi ve škole veselo, kdyby v aktovce s dcerkou doputoval až do třídy!

Rádi na mrštné zvířátko vzpomínáme. Měli jsme i rybičky, ale s nimi
taková zábava nebyla. Nevíme, jak to křeček  dělal, ale při procházce bytem, kdy jsme ho nechávali proběhnout, se mu jednou podařilo protáhnout pod zavřenými dveřmi do komory . Asi mu to umožnily nepříliš doléhající dveře, které nebyly pro místnosti v panelákovém bytě žádnou zvláštností.

 

Prababka – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
On je křeček hlavně pro děti naprosto nevhodné zvíře, třeba takové morče je mnohem vhodnější Smajlík Křeček je samotář a dětské hraní mu psychicky nedělá moc dobře
Obrázek uživatelky
profil
je milounké a hravé zvířátko, šjida pouze, že se nedožívá vsokého věku, taky jsme měli takového, co byl velmi vynalézavý, jak utíkat z akvárka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles