Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše nová krásnější zoo

20. 10. 2011 | ZOO Plzeň
Vždycky jsme milovali naši zoo, ale od té doby, co jsme se dozvěděli, že se bude rozšiřovat o Africké výběhy, moc jsme se těšili. Pravda, stavba trvala rok a do té doby toho v naší zoo moc k vidění nebylo.

Byla sotva poloviční, protože výběhy se kvůli novým stavbám ten rok omezily na polovic. Celý rok jsme se dychtivě chodili dívat, jak stavba pokračuje, jak rostou jednotlivé pavilony a nové výběhy. Koukali jsme, jak se rodí základy, zaráží nosné sloupy a dělá střecha. A pak se začala svážet nová zvířata.

Nejprve přijel sameček žirafy Rotschildovy, pak hrošík liberijský, potom dostal žirafák kamaráda. A v létě připutovala tři mláďata levharta. Konečně se v červenci brány otevřely.

Páni, byla to nádhera! Vstupné se nám sice trochu zvedlo, ale když je na co koukat, tak to zase tak nevadí. V řece pod opičím pavilonem nám plavou barevní kapři, lví výběh dostal posed, ze kterého se dá koukat na šelmy  shora.

Přibyli exotičtí ptáci z Afriky. Ale hlavně máme ubikace pro žirafy, které se dají projít zevnitř a podívat se na ně seshora, i když nejsou venku.

Moderně postavený dřevěný pavilon hrošíků připomíná flóru v Africe a s křikem ptáků si připadáte, že jste na chvíli odcestovali na jih.

A když máte štěstí, uvidíte hrocha rochnit se v jeho polovině tůně.

Vše se dá pozorovat venku ve velkém vyhlídkovém pavilonu,  můžete si sednout na celé hodiny. Směrem k východu vás čekají malí hraví levharti.

Bohužel už jen dva. Ten třetí zahynul během oslav otevření.

Udávil se při krmení v den otevření zoo. Bohužel v euforii oslav si toho ošetřovatel všiml až pozdě.

Ale jinak to byl božský zážitek.

Užili jsme si krásné odpoledne v přírodě uprostřed města.

V současné době nám v létě přibyla mláďata levharta sněžného.

Naším největším tahákem jsou samozřejmě medvědi.

U jejich výběhu je plno od jara, kdy se probudí, až do podzimu, než se uloží k zimnímu spánku. Přijďte se ale do plzeňské zoo přesvědčit sami. Je to bombastické místo pro výlet i vycházku jen tak.

19692410 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nádheraSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Před pár dny jsme navštívili plzeňkou ZOO a byli jsme zcela nadšení. Ta naše ostravská ať se jde zahrabat. ZOO v Plzni nádhera!!! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám doma žirafy dvě - ale dřevěný - tahle je hezčí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Zoo Plzeň jsme byli poprvé před čtyřmi lety, dětem i nám se moc líbila. A letos co udělali ty nové pavilony, to je paráda. I ten statek z domácími zvířaty nemá chybu. A velkou výhodou je i Dinopark hned vedle- Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a ta žirafa na obrázku je úžasná Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles