Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat jméno zvířete

29. 10. 2009 | Vaše příběhy
Máte doma malinké štěňátko, a nevíte, jak mu vybrat jméno? Nebo snad malé kotě, které je roztomiloučké, ale nevíte jak mu říkat? Tady je pár tipů, jak vybrat to správné jméno.

1. Mělo by se vybírat rozhodně podle pohlaví mazlíčka, nemůžete fence od psa říkat Maxi, a naopak psovi říkat Lady.

2. Vybírejte podle toho, jak zvíře vypadá. Je-li moc roztomilé, jméno může být zdrobnělina. Například Suzienka. Pro lepší výcvik psa bych ale doporučovala jednoslabičné jméno, například Don. Psi si lépe pamatují krátké jména než třeb Ramses.

3. Vybírejte jméno, které se bude líbit vám, i zvířeti. U psa poznáte, že se mu jméno líbí, když na něj voláte jménem a on mrská ocáskem. U koček se to pozná tak, že vrní když k nim přijdete a mazlíte je.

4. A pak už na konec vybírejte jméno, které bude na zvíře sedět. Máte-li neposlušné malé štěně, může se jmenovat třeba Čert. Jméno by mělo být krátké, a vyslovujte ho zřetelně. Pes si většinou pamatuje jen první a poslední písmeno svého jména. Menuje-li se tedy Rek, postřehne jen RK a samohlásky trochu nevnímá. Každopádně s výběrem jména pro mazlíčka může být někdy i plno legrace!


Autor: Zlatinko

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem zrovna člověk který je většinu času bez inspirace. Takže mi nezbylo nic jiného než si najet tady http://www.pejskar.cz/psi-jmena/ a jít jméno po jménu a vybírat které bude na mého pejska sedět. :D Nakonec mám doma Karlose
Obrázek uživatelky
profil
Vybírám jména až podle zvířátka,kterému je dávám.
Tak nějak mě jméno napadne,když se prvně na mazlíčka podívám...Smajlík
Máme doma anduláčka Rudíčka,pejsky Filípka a Kubíčka a kočičky: Puntíka,Krkáče(dělá krrrrSmajlík)) )a Elišku. Nový přírůstek je Opička a MedvídekSmajlík) Tihle dva poslední tak prostě vypadali,když je matky přivedly..
Obrázek uživatelky
profil
Měli jsme malinkou fenečku, která nevyrostla tak jak by měla, dali jsme ji jméno MINI.
Obrázek uživatelky
profil
po smrti manžela se ke mě přidalo koťe.Byl to kocourek černobílý a dala jsem mu jméno Čert.Po roce mi utekl za slečnou.Vzala jsem si 2kočičky a jedna je dost kulatá,tak Kulička a druhá je menší,tak Pinďulka.Jsou to zlatíčka.Někdy nemusí být ani televize:
Obrázek uživatelky
profil
našli jsme malé kotě,pořád do něčeho šprtalo tak se jmenuje Šprtina.Krásně na něj sliší.Je to náš mazel.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle