MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš Ámos se stal otcem!

1. 03. 2010 | ZOO Ústí nad L.

Radostná zpráva dorazila ve čtvrtek 25. února z holandské zoo v Apeldoornu, kam v červenci roku 2007 odcestoval tehdy sedmiletý orangutan bornejský Ámos, potomek našeho populárního páru Ňuňáka a Ňuninky. V pondělí 22. února 2010 porodila jedna z jeho dvou partnerek, patnáctiletá samice Wattana, zdravé mládě, takže Ámos se stal poprvé v životě otcem!


Podle chovatelů si Wattana, která je také prvorodička, vede v mateřství velice dobře, drží mláďátko s velkou opatrností, pečlivě se o něj stará a dává mu pít. Pohlaví mláděte je také známo – je to sameček a již dostal jméno Kawan. Jsme velice šťastni, že příběh pokračuje, Ňuňák s Ňuninkou se stali prarodiči a že odchov malého Kawana probíhá bez problémů.


mladatkoDnes již devítiletý orangutan Ámos opustil naši zoo v červenci roku 2007 a jeho novým domovem se stala vyhlášená „opičí“ zoo v holandském Apeldoornu. Ámos si zde velice rychle zvykl a záhy dostal i partnerku – samici Wattanu a později i další samici Jos. Od samého začátku však bylo zřejmé, že jeho favoritkou je Wattana. Výsledek oboustranné náklonnosti je ten nejradostnější – zdravé mládě, které se narodilo v pondělí 22. února 2010.


Patnáctiletá Wattana si podle zpráv od holanských kolegů vede v mateřství velice dobře, drží mládě s velkou opatrností, pečlivě se o něj stará a dává mu pít. Velice k tomu přispěl fakt, že mohla péči o mláďata odpozorovat od ostatních zkušených samic, což je u orangutanů i ostatních lidoopů velice důležité.  Odchov malého Kawana probíhá bez problémů, věřme, že i nadále bude a že „náš“ Ámos zplodí ještě mnoho dalších potomků.

 

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Náš Ámos se stal otcem!:

Náš Ámos se stal otcem!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !