Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj malý cestovatel Čiko

26. 01. 2012 | Vaše příběhy
Vždy jsem si jako dítě přála plno zvířátek – papouška, opici, křečka… atd. Měli jsme rybičky, andulky, morčata, korelu, později i pejska – pudlíčka Denouška. Ale to o mnoho let později, než se stal tento příběh. Tedy: v červnu mi mé kamarádky k 11. narozeninám koupily malinkého křečka. Tenkrát se na něj složily a mně udělaly velkou radost. Maminka mi na něj našla akvárko, sehnali jsme piliny na dno.

Křečíka jsem si ihned zamilovala, byl jak já – zvědavý a zlobivý. Už jako malý v noci nechtěl spinkat a cestoval po bytě. A tak jsme na akvárko dávali mřížku, kterou mi tatínek udělal. Jenže Čiko byl velmi atleticky nadaný a i mříž pro něj nebyla překážka. Mnohokrát mne maminka budila, že Čiko není ve svém „bytečku“. Hledali jsme ho a často nalezli jen v dětském pokoji, někdy i u mne na polštáři. A proto jsme vymysleli fintu, na noc jsme dávali Čikovi salát. Po něm měl plné bříško a nemohl vylézt po akvárku nahoru. Bohužel jsem občas zapomněla. A i tenkrát.

Byl první prázdninový den, Čika jsem měla už měsíc. Těšila jsem se na to, jak si ho konečně užiju. Ráno mne probudilo sluníčko. Kouknu rychle k akvárku – Čiko nikde. Začala jsem ho hledat po pokoji. Lákala jsem ho na vše možné, Čiko nikde, ani v kuchyni, v obýváku, v ložnici u rodičů. Ale tak daleko nikdy nešel - nebo to nestačil. Najednou někdo zvoní. Tatínek!? V dlaních měl ČIKA! „Našel jsem ho dole na chodníku – musel cestovat celou noc až do ložnice na balkón.“ Ze sedmého patra!

Dostal se až na balkón, protože bylo léto a my všude větrali. „Umírá, ještě mu tluče srdíčko!!“ Položili jsme ho do akvária a přikryli jeho dekou. Plakala jsem – ještě asi hodinu mu tlouklo srdíčko, než umřel. Byl neskutečně silný a statečný. Chudáček.  Byly to nejsmutnější prázdniny. Pohřbila jsem ho na trávě za panelákem. Dodnes na něj vzpomínám, měla jsem ho moc ráda. Byl krásný, maličký a moc zvědavý.

chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !