Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Útěky našich zvířátek

21. 05. 2009 | Vaše příběhy

Když jsme se sestrou byly malé, dostaly jsme křečka. A dali mu jméno Ferda. Měli jsme ho v akvárku. A nikdy se nestalo, aby nám z akvárka vylezl nebo vyskočil.

Jednoho večera mu bylo asi smutno, měli jsme ho v kuchyni. Tak si udělal výlet. Vyskočil z akvárka, ze stolku skočil na zem a pelášil si to před dveře ložnice, kde asi vyčerpáním usnul. Když se ráno taťka s mamkou vzbudili, vstávali kolem páté, otevřeli dveře, a mamka myslící si že to byl míček, do křečka jemně kopla a dodala: "To si to ty holky nemůžou večer uklidit?" Ferdíšek se vzbudil a kousl taťku do prstu u nohy. Ten se lekl a určitě ho to muselo i bolet. Ferdíška jsme nakonec chytli, ale mamka i taťka přišli zhruba o půl hodiny později do práce a my měli super téma na probírání ve škole.

Jenže to nebylo od Ferdy všechno, týden na to nám zdrhnul, když taťka byl na služebce, a zalezl pod vanu. Znáte to, když hlodavci zalezou pod vanu je s nima konec. A tak jsme zvonili na souseda, zda by nám nešel pomoct ho najít. No nakonec se našel a byl v pořádku. Ten den jsem jela koupit klec, protože další výlety už si Ferda dovolit nemohl.

Teď si manžel vymyslel, že místo obyčejného křečka si pořídíme osmáky degu. A situace se opakovala a to před týdnem. Máme páreček a jsou to pěkní lumpíci. Samozřejmě jsou v kleci, kde mají tři dvířka, v každém patře jedny. No a jedny se jim povedli otevřít a zdrhli. Takže jsme je hledali po celém bytě,já už je viděla pod vanou odkud nebylo návratu. Na to manžel vykřikl že má Toma. Celou dobu byl v pokojíčku, kde mají klec. Teď už jen chybělo najít Jerrynku. Samozřejmě že jsme hledali všude, ale nikde nebyla k nalezení. Až pak najednou jsme jí zahlédli v pokojíčku, jak pochrupuje v synových plyšácích, které má na posteli. Chytli jsme jí a dali do klece. Po chvilku manžel začal volat, ať se jdu podívat do pokoje, co Tom provedl. Tom si zase otevřel dvířka a zdrhl, tentokrát už se ho podařilo chytit hned. Manžel jim zadrátoval dvířka, aby už neutekli.

Ten den jsme byli na dvojité oslavě, a vrátili se kolem desáté hodiny večer, takže si určitě umíte představit, jak takové chytání osmáků v noci vypadalo.

Ještě máme doma andulku. Tak už jen čekám, kdy uteče ona, a my jí budeme muset hledat po celém sídlišti.


Autor: Lucka1004

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj