Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den na farmě

19. 06. 2012 | Vaše příběhy
Vloni na jaře naše kamarádka Liduška potřebovala s celou svojí rodinou na den odjet, ale jelikož má menší farmu, kde chová několik kraviček, oveček a jinak převážně husy, kachny a slepice, tak mne i další kamarádku Růženku požádala na ten jeden den o pohlídání a postarání se o zvířátka.

Na pomoc zůstala na farmě Liduščina maminka Marie, které je už přes osmdesát let, ale je vitální a má smysl pro humor. Den před plánovaným odjezdem se nám Liduška snažila vše ukázat a seznámit nás s chodem farmy a se vším, co bude přes den potřeba udělat, a nebylo toho zrovna málo. Následující den už zůstalo vše jen na nás a její mamince.

Trochu jsem z toho měla obavy, ale už nám s Růženkou nezbývalo než abychom to se zvířátky zvládly a zvířátka s námi. Od brzkého rána jsme se pustily do práce, která byla díky přítomnosti její maminky mnohem zábavnější a lehčí. Dopoledne probíhalo na farmě velmi Den na farměklidně a o zvířátka byla radost se starat. Já jsem ještě dolila všem vodu a kolem poledne jsme si alespoň na chvíli na sluncem zalité terase všechny při obědě odpočinuly a také pozorovaly na nebi dva plující balóny.

Byly celkem nízko. Najednou se ozvala rána a my jsme při pohledu k silnici už jen viděly, jak se nějakému řidiči podařilo sjet ze silnice, prorazit ohradu a zůstat stát s dodávkou na louce. Polední siesta byla ta tam a my jsme spěchaly k řidiči dodávky na louce.

Naštěstí se mu kromě leknutí nic nestalo, ale proraženou ohradu hned využily husy a vydaly se po silnici k lesu. Jakmile zjistily, že se je pokoušíme dostat zpět do jejich ohrady, kde jim před chvílí přistála dodávka, rozprchly se strategicky snad na všechny strany, syčely a některé z nich se pokusily i o vzlet. Tak jsme zvolily vyčkávací taktiku, Maruška přinesla krmivo, které kromě pastvy měly husy nejraději, a po chvíli, až se z toho šoku trochu husy vzpamatovaly a řidiči se s ještě pojízdnou dodávkou podařilo dostat zpět na silnici, se nám je společnými silami podařilo všechny dostat zpět do ohrady.

Řidič Franta nafasoval kladivo a pomohl nám alespoň provizorně pomocí několika dřevěných desek ohradu opět uzavřít. Jelikož byl místní a Maruška jej znala, tak se nějak domluvili, že přijde na výpomoc, až se bude poškozená část ohrady měnit za novou. Sotva Franta odjel a my jsme chtěly pokračovat v další práci, těsně nad farmou prolétl jeden z balónů. Naštěstí po chvíli zase nabral výšku a my jsme si oddechly.

Do večera jsme stihly udělat vše, co bylo potřeba, a po příjezdu naší farmářky Lidušky jsme jí vše ve zkratce vylíčily. Nakonec jsme ještě za odměnu nafasovaly každá husu. Já husu Večernici a Růženka housera Vendíka.

Růženka si toho svého nechala u nás, aby Večernici nebylo smutno a letos už mají i housátka. Jen ještě nemají svá jména. Tak pokud by Vás, chytrulky, nějaká originální jména napadla, napište mi je. Přeji Vám všem krásné jarní dny.

Marie K. - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji. Jj je to pěkná dřina, ale baví je to a jde to na nich i vidět. Když se skončí a člověk by si myslel, že už budou mít klid tak se zase dělají sýry, máslo, tvaroh, rozváží se objednané mléko i ostatní produkty...
Obrázek uživatelky
profil
myslím že všechny z města by si jednou měli vyzkoušet den na farmě, určitě je to zážitek, já jsem z vesnice, farmu sice nemám ale zkušeností s farmou z dřívějška dost, ale asi bych ji nechtěla. A jména pro housátka třeba Anča a Abby Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji Vám moc za prima jména. Jj, ale upřímně jsem ty husy už viděla ve vzduchu ještě, že už byly těžší. Jen měly šok z toho jak se na ně řítila ta dodávka, ale stihly frnknout a už se jim do pro ně jistě tak nebezpečné ohrady nechtelo vracet a les se jim zřejmě zdál v tu chvíli bezpečnější. Smajlík A balon jsme všechny hypnotizovaly očima, aby se zvedl.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně, že jste si věděly rady. Mně se třebas líbí Houselín a Houselinka!SmajlíkSmajlík

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkto byla asi romantika s pěknou dřinou dohromady - taky bych si ale dala říct a na pár dní vyrazila z města

co třeba: Huska?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles