Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den na farmě

19. 06. 2012 | Vaše příběhy
Vloni na jaře naše kamarádka Liduška potřebovala s celou svojí rodinou na den odjet, ale jelikož má menší farmu, kde chová několik kraviček, oveček a jinak převážně husy, kachny a slepice, tak mne i další kamarádku Růženku požádala na ten jeden den o pohlídání a postarání se o zvířátka.

Na pomoc zůstala na farmě Liduščina maminka Marie, které je už přes osmdesát let, ale je vitální a má smysl pro humor. Den před plánovaným odjezdem se nám Liduška snažila vše ukázat a seznámit nás s chodem farmy a se vším, co bude přes den potřeba udělat, a nebylo toho zrovna málo. Následující den už zůstalo vše jen na nás a její mamince.

Trochu jsem z toho měla obavy, ale už nám s Růženkou nezbývalo než abychom to se zvířátky zvládly a zvířátka s námi. Od brzkého rána jsme se pustily do práce, která byla díky přítomnosti její maminky mnohem zábavnější a lehčí. Dopoledne probíhalo na farmě velmi Den na farměklidně a o zvířátka byla radost se starat. Já jsem ještě dolila všem vodu a kolem poledne jsme si alespoň na chvíli na sluncem zalité terase všechny při obědě odpočinuly a také pozorovaly na nebi dva plující balóny.

Byly celkem nízko. Najednou se ozvala rána a my jsme při pohledu k silnici už jen viděly, jak se nějakému řidiči podařilo sjet ze silnice, prorazit ohradu a zůstat stát s dodávkou na louce. Polední siesta byla ta tam a my jsme spěchaly k řidiči dodávky na louce.

Naštěstí se mu kromě leknutí nic nestalo, ale proraženou ohradu hned využily husy a vydaly se po silnici k lesu. Jakmile zjistily, že se je pokoušíme dostat zpět do jejich ohrady, kde jim před chvílí přistála dodávka, rozprchly se strategicky snad na všechny strany, syčely a některé z nich se pokusily i o vzlet. Tak jsme zvolily vyčkávací taktiku, Maruška přinesla krmivo, které kromě pastvy měly husy nejraději, a po chvíli, až se z toho šoku trochu husy vzpamatovaly a řidiči se s ještě pojízdnou dodávkou podařilo dostat zpět na silnici, se nám je společnými silami podařilo všechny dostat zpět do ohrady.

Řidič Franta nafasoval kladivo a pomohl nám alespoň provizorně pomocí několika dřevěných desek ohradu opět uzavřít. Jelikož byl místní a Maruška jej znala, tak se nějak domluvili, že přijde na výpomoc, až se bude poškozená část ohrady měnit za novou. Sotva Franta odjel a my jsme chtěly pokračovat v další práci, těsně nad farmou prolétl jeden z balónů. Naštěstí po chvíli zase nabral výšku a my jsme si oddechly.

Do večera jsme stihly udělat vše, co bylo potřeba, a po příjezdu naší farmářky Lidušky jsme jí vše ve zkratce vylíčily. Nakonec jsme ještě za odměnu nafasovaly každá husu. Já husu Večernici a Růženka housera Vendíka.

Růženka si toho svého nechala u nás, aby Večernici nebylo smutno a letos už mají i housátka. Jen ještě nemají svá jména. Tak pokud by Vás, chytrulky, nějaká originální jména napadla, napište mi je. Přeji Vám všem krásné jarní dny.

Marie K. - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji. Jj je to pěkná dřina, ale baví je to a jde to na nich i vidět. Když se skončí a člověk by si myslel, že už budou mít klid tak se zase dělají sýry, máslo, tvaroh, rozváží se objednané mléko i ostatní produkty...
Obrázek uživatelky
profil
myslím že všechny z města by si jednou měli vyzkoušet den na farmě, určitě je to zážitek, já jsem z vesnice, farmu sice nemám ale zkušeností s farmou z dřívějška dost, ale asi bych ji nechtěla. A jména pro housátka třeba Anča a Abby Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji Vám moc za prima jména. Jj, ale upřímně jsem ty husy už viděla ve vzduchu ještě, že už byly těžší. Jen měly šok z toho jak se na ně řítila ta dodávka, ale stihly frnknout a už se jim do pro ně jistě tak nebezpečné ohrady nechtelo vracet a les se jim zřejmě zdál v tu chvíli bezpečnější. Smajlík A balon jsme všechny hypnotizovaly očima, aby se zvedl.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně, že jste si věděly rady. Mně se třebas líbí Houselín a Houselinka!SmajlíkSmajlík

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkto byla asi romantika s pěknou dřinou dohromady - taky bych si ale dala říct a na pár dní vyrazila z města

co třeba: Huska?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles