Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děčínská ZOO připravila řadu podzimních akcí i soutěží

21. 09. 2011 | ZOO Děčín
V děčínské zoologické zahradě není nouze o zajímavé akce ani na podzim. Můžete se pustit do návrhu vlajky pro ZOO, vítězný výtvor získá prohlídku s průvodcem pro dvacet osob zdarma. Babičku nebo dědu vezměte do ZOO 1. října, kdy proběhne Den pro seniory. Pokud se zajímáte o osud českých nosorožců v Africe, nenechte si ujít přednášku cestovatele Jiřího Bálka. No a protože se blíží Halloween, ZOO shání dýně pro akci Strašidelná ZOO, která se koná 5. listopadu.

Navrhněte nám vlajku, vyzývá ZOO

Navrhněte vlajku pro ZOO a získejte prohlídku s průvodcem až pro dvacet osob zdarma! Právě takovou výzvu nyní pustila do éteru děčínské zoologická zahrada. Soutěž uspořádala při příležitosti blížícího se státního svátku Dne české státnosti, který připadá na 28. září. Soutěž je vhodná jak pro školní kolektivy, tak pro jednotlivce. Pravidla jsou jednoduchá, v týdnu od 26. do 30. září donést na recepci ZOO nebo Rajských ostrovů návrh vlajky, pečlivě jej označit jménem a kontaktem a pak už jen čekat, zda padne štěstí Děčínská ZOO připravila řadu podzimních akcí i soutěžíprávě na vás. Soutěží se o prohlídku ZOO s průvodcem pro skupinu až 20 osob. Tato služba je běžně zpoplatněna. Výherce jí získá zdarma, platí se pouze vstupné do ZOO. To je po celý měsíc říjen speciálně zlevněné na 30,- Kč pro děti a 50,- Kč pro dospělé.     

ZOO připravila Den pro seniory

První říjnový den bude v děčínské ZOO patřit seniorům. ZOO pro ně přichystala speciální slevu na vstupném i zajímavý program. Každý, kdo se 1. října prokáže v ZOO platným „důchodcovským“ průkazem, ten se bude moci do ZOO podívat za pouhých patnáct korun. Sleva na vstupném platí i pro Expozici Rajské ostrovy. V ZOO pak budou moci senioři využít možnosti zhlédnout v 9.30 komentovanou ukázku krmení medvědů grizzly a ve 14 hodin projít ZOO s průvodcem, který jim přiblíží chovaná zvířata a umožní kontakt s některými z nich. Tato služba je běžně nabízena za příplatek ke vstupnému, nyní ji budou moci senioři využít zdarma. Platí se pouze vstup do ZOO. Na prohlídku je však nutné se předem objednat! Lze tak učinit na telefonním čísle 412 531 164. Pro ostatní zájemce (půjde-li například s babičkou do ZOO vnučka) činí příplatek za průvodcovskou službu 10 Kč.

ZOO láká na besedu o českých nosorožcích v Africe

Na první říjnový čtvrtek přichystala děčínská zoologická zahrada další z oblíbeného cyklu přednášek. Tentokrát pozve návštěvníky za nosorožci do Afriky. Čeká je poutavé vyprávění kameramana a cestovatele Jiřího Bálka, který od května 2009 sleduje osud tří nosorožců dvourohých, které poslala ZOO Dvůr Králové do jejich původní vlasti - Tanzánie. Ve stejném roce odletěli do Keni čtyři severní bílí nosorožci jako poslední pokus o rozmnožení těchto kriticky ohrožených savců. Jiří Bálek jejich cestu i osudy sledoval až do letošního roku a velmi rád se podělí o své zážitky prostřednictvím vyprávění s fotografiemi a videoukázkami. Přednáška se koná 6. října od 17 hodin v Malém sále Městské knihovny Děčín. Vstup na přednášku je zdarma.

ZOO Děčín opět shání dýně!

Urodilo se vám v letošním roce více dýní, než dokážete spotřebovat? Darujte je do děčínské ZOO! Zahrádkářské přebytky jakou jsou dýně, cukety nebo patizony využije zoologická zahrada na akci Strašidelná ZOO, která se koná v sobotu 5. listopadu od 16 hodin. Jde o již tradiční akci, která je mezi návštěvníky velmi oblíbená. „V ZOO na Pastýřské stěně v tento den společně dlabeme dýně, vyrábíme strašidýlka, kterými pak nasvítíme celou zahradu, a nechybí lampiónový průvod ani strašidelné soutěže," uvedla tisková mluvčí ZOO Děčín Alena Houšková. V případě nabídky volejte na tel. č. 412 531 626 (ve všedních dnech) nebo 412 531 164 (denně od 7 do 18 hodin). ZOO je schopna zařídit odvoz dýní. Dárci se mohou těšit na drobnou pozornost.

Zdroj: Zoo Děčín

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Děčínská ZOO připravila řadu podzimních akcí i soutěží:

Děčínská ZOO připravila řadu podzimních akcí i soutěží
Děčínská ZOO připravila řadu podzimních akcí i soutěží
Děčínská ZOO připravila řadu podzimních akcí i soutěží
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !