8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo Děčín se připravuje na příjezd levhartů

4. 08. 2008 | Zvířátka
Děčínská zoo bude mít opět levharty perské. Návštěvníci se jich dočkají už brzy.

"Chystáme se na transport dvou levhartů. Samici dovezeme ze Zoo Dvůr Králové, samce pak z německého Stutgartu. Pokud půjde vše dobře, návštěvníci uvidí nový levhartí pár už během srpna," uvedl zoolog Roman Řehák. Expozice pro tato zvířata dostala během léta nový kabát.
"Zdi jsme vymalovali, mříže obrousili a natřeli, navezli nové parkosy. Na příjezd velkých koček jsme připraveni," dodal Řehák.

ZOO DěčínS chovem levhartů perských má děčínská zoo mnohaleté zkušenosti. Návštěvníci si jistě vzpomenou na nádherného samce Bilbiho, který strávil v zoo dvaadvacet let. V březnu letošního roku zemřel stářím. "Věříme, že i nový pár si návštěvníci zamilují. Zároveň budeme doufat, že zalíbení v sobě najdou i samotná zvířata a my se tak dočkáme přírůstků," doplnila ředitelka děčínské zoo Kateřina Majerová.

V současné době mohou návštěvníci v zoo vidět z velkých kočkovitých šelem pouze levharta mandžuského (viz. foto).
   

Se Zoo Děčín můžete v létě soutěžit hned dvakrát

Hned do dvou soutěží se mohou během srpna zapojit návštěvníci děčínské zoologická zahrady. Obě mají společného jmenovatele, kterým je svět obojživelníků. První soutěž startuje v pátek 1. srpna a nese název Rok žáby. Návštěvníky čeká v areálu zahrady celkem deset zvídavých soutěžních otázek na téma obojživelníci a  několik vědomostních bonusů.

"Tato soutěž je součástí mezinárodní kampaně Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií nazvané 2008: Year of the Frog a jejím cílem je, rozšířit povědomí o hrozbě vyhynutí těchto živočichů," vysvětila vedoucí Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín Ing. Dagmar Floriánová. Stanovištní soutěž bude návštěvníkům k dispozici až do konce srpna. Vyhlášení výsledků této soutěže proběhne 6. září na akci Loučení s prázdninami aneb Žáby, kam se podíváš!

Druhou soutěž vyhlásila zoo již v únoru letošního roku a na své si při ní přijdou především milovníci fotografování. "Fotografovat obojživelníky může úplně každý, soutěž není věkově omezena. Přihlásit lze i několik fotografií najednou, podmínkou však je, že nesmí být pořízeny ve stejný den na stejném místě," uvedla Dagmar Floriánová. Fotografie musí být do zoo doručena v klasické podobě, snímky v elektronické podobě se nepřijímají. U každé fotografie nesmí chybět popis místa, kde snímek vzniknul, dále pak kontaktní údaje na fotografa.

"Kompletní pravidla mohou zájemci najít na našich webových stránkách
www.zoodecin.cz," podotkla Floriánová. Uzávěrka této soutěže je 5. září, vyhlášení výsledků a výstava fotografií je pak naplánovaná na 4. října na akci I žáby mají svátek!

V obou soutěžích jde o zajímavé ceny.



Foto: Alena Houšková
Zdroj: ZOO Děčín

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !