Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Společný výběh medvěda a vlka v ZOO Olomouc

7. 06. 2009 | ZOO Olomouc

Předchozí výběh medvědů v olomoucké zoo byl uveden do provozu v roce 1977.  Ani v době, kdy byl nový, se nemohl  bohužel  řadit mezi povedené stavby. Tehdy se však podobná betonová monstra, připomínající protiatomový kryt, stavěla pro medvědy v zoo po celém světě.  Betonová stavba nevyhovuje ani po stránce chovatelské ani estetické. Není v něm dobře medvědům a nepůsobí dobře ani na návštěvníky. Pro chov tak velkých zvířat jakými medvědi, jsou, je příliš malý, a proto čelil téměř od svého postavení odborné i laické kritice. 

Nový výběh pro medvědy a vlky se ani v nejmenším starému nebude podobat. Vzniká na prostoru téměř jednoho  hektaru  v bývalém výběhu jelena siky. Najdeme v něm mírné i prudké svahy, je porostlý smrky a protéká jím potůček.

Společný výběh medvěda a vlkaSpolečně s medvědy baribaly bude ve výběhu žít i skupina arktických vlků bílého zbarvení. Ze  soužití těchto dvou druhů šelem nemáme obavy. Medvěd je všežravec a případný útok na vlka by byl motivován spíše připomenutím, kdo je v tomto teritoriu pánem.  Výběh bude tvořen společnou částí, ve které se šelmy budou mít možnost potkat, a dále částí přístupnou jen vlkům, kam se mohou uchýlit a případně zde i odchovávat mláďata.

Návštěvníci budou mít několik možností pozorovat dění ve výběhu. Jednak ze srubu, jehož spodní část bude sloužit jako medvědí nora a dále z několika lávek nad výběhem.

Výběh podobného druhu nemá v současné době v Evropě obdobu.

Od tohoto projektu si olomoucká zoo slibuje jednak výrazné zlepšení podmínek pro chov medvědů i vlků a dále zvýšení návštěvnosti vzhledem k atraktivitě tohoto výběhu.

Zdroj: ZOO OLOMOUC

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Společný výběh medvěda a vlka v ZOO Olomouc:

Společný výběh medvěda a vlka v ZOO Olomouc
Společný výběh medvěda a vlka v ZOO Olomouc
Společný výběh medvěda a vlka v ZOO Olomouc
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je nádhera Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles