8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Další nadílka mláďat V ZOO Ústí nad Labem

22. 03. 2009 | Zvířátka

Z dalších mláďat, která se narodila na začátku března, se mohou radovat chovatelé i návštěvníci ústecké zoo.

 

Prvními březnovými mláďaty se stali dva samečci africké antilopy vodušky červené, kteří se narodili v rozmezí tří dnů. Stádečko vodušek se v ústecké zoo utěšeně rozrůstá, neboť v roce 2006 získala zoo ke třem samicím chovného samce a každoroční odchovy jsou nyní samozřejmostí. Letos si však vodušky pospíšily, takže mláďata zatím tráví první dny ve stáji, kde však zůstanou minimálně do dubna, až se jejich výběh zpevní a zaroste trávou.

 

Další nadílka mláďatDalším radostným přírůstkem je mládě afrického primáta mandrila rýholícího, který patří mezi nejpestřeji zbarvené opice. Po mnohaleté přestávce se v pětičlenné skupince narodilo mládě, jehož otcem je jedenáctiletý samec Albert pocházející ze Zoo Plaisance du Touch. K příslovečnému francouzskému šarmu musel pravděpodobně dospět, protože je v zoo již čtvrtým rokem a až teprve nyní zplodil svého prvního potomka. Matkou je dvanáctiletá samice Jarmila, která své mládě odchovává také poprvé. Od samého začátku se o něj vzorně stará a nosí si je pečlivě přitisknuté v náručí, takže jedině díky pozornému sledování chovatelé zjistili, že se jedná o samečka. Pohledem na něj se při troše štěstí mohou těšit i návštěvníci, protože celá skupinka má během dne volný přístup do venkovní expozice.

 

Zatím posledním mládětem je další velbloud dvouhrbý – druhá samička se narodila po třech týdnech od předchozího porodu. Otcem je opět samec Orgoj a matkou tentokrát samice Kuma, oba pocházejí z Kazachstánu a v zoo jsou od roku 2006. Pokud to počasí dovolí, mohlo by se celé velbloudí stádo přemístit do velkého výběhu již za 14 dní, takže bude návštěvníkům zoo přímo na očích.

 

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles