Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přírodovědná soutěž

3. 05. 2009 | Vaše příběhy

Tento příběh se stal, když jsem byla na základní škole. Ve druhém stupni základní školy jsme si mohli vybrat volitelný předmět. A to buď: tělocvik anebo přírodovědná praktika. Vybrala jsem si: Přírodovědná praktika. Hlavní činností, kterou jsme se při hodinách zabývali, bylo starání se o zvířata, která se nacházela v učebně Přírodopisu. Byla tam: ropucha, ještěrka, scink, velká ještěrka, červi, Gekoni, Pakobylky atd. Já jsem se ještě s jednou spolužačkou starala o velkou ještěrku. Bohužel na jméno ještěrky si nevzpomenu. Krmily jsme jí jogurtem, cvrčky, apod. I během letních prázdnich jsme měli určené skupiny, které chodily krmit.

Jednoho dne se pořádala přírodovědná soutěž v moravském městě: Staré Město u Uherského Hradiště. Jelo se autobusem spolu se střední školou zaměřenou na přírodopis z nedalekého města. Spolužačka, která se starala o scinka (malá ještěrka), ho mohla vzít s sebou. Během cesty autobusem se nějak scinkovi podařilo z přepravující sklenice uniknout a začala sháňka po malé ještěrce.

Hlavně, aby se to nedozvěděl dospělý doprovod, který s námi cestoval - to byla naše myšlenka. Mladší spolucestovatelka začala zjišťovat, zda ho někdo neviděl. Až dorazila k sedačkám, kde seděli "dospěláci". A zeptala se jich:  "Neviděli jste ještěrku se žlutým ocasem??" Museli jsme jít s pravdou ven a začala větší pátrací akce, která skončila dobře. Scink se přírodovědné soutěže zúčastnil a přežil i zpáteční cestu bez úhony.


Autor: Kattkaa

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !