Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dvoutýdenní hroší mládě už se ukazuje návštěvníkům ZOO

20. 06. 2011 | ZOO Praha
Návštěvníci ZOO Praha mohou konečně na vlastní oči spatřit mládě hrocha, které se narodilo 8. června samci Slávkovi a samici Marušce. Dnes dvanáctiletá Maruška přišla do Prahy z ostravské ZOO v roce 2002, Slávek se narodil v Praze (1984) a patří k nejznámějším zvířatům zoologické zahrady, stal se tváří kampaně Seznamte se.

„Pavilon jsme zkušebně otevřeli již minulý týden. Ukázalo se, že mládě je klidné a s přítomností návštěvníků nemá žádný problém,“ uvedl Pavel Brandl, kurátor savců ZOO Praha. Vnitřní prostor Pavilonu velkých savců byl proto od pondělí 20. června opět trvale zpřístupněn. Malý hroch se svou mámou Maruškou je k vidění v bazénu vždy v otevíracích hodinách, tedy od 9 do 19 hodin. Komentované krmení hrochů probíhá denně v 16 hodin.

ZOO Praha chová hrochy obojživelné (Hippopotamus amphibius) od roku 1933. První mládě se podařilo úspěšně odchovat až v roce 1977. I dnes je každé narozeDvoutýdenní hroší mládě už se ukazuje návštěvníkům ZOOní hrošího mláděte považováno za významný chovatelský úspěch.

Hroch obojživelný žije v Africe jižně od Sahary. Obývá travnatá území výhradně v blízkosti dostatečně hluboké vody s bohatými břehovými porosty. Živí se trávou, vodními rostlinami a dalšími bylinami, denně spotřebuje až 60 kg potravy. Hroch tráví většinu dne ve vodě, k čemuž je dobře přizpůsoben, na jedno nadechnutí vydrží pod vodou až 10 minut. Večer a ráno vychází za pastvou, za noc ujde i 10 km. Na slunci mu kůže snadno vysychá, proto v ní má četné žlázky, jejichž červenavý výměšek ho chrání. Po vyschnutí je hroší kůže tak tvrdá, že byla dříve používána k broušení diamantů.

Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !