Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odchycený makak

25. 02. 2011 | ZOO Olomouc
Dne 24. 2. v odpoledních hodinách kontaktoval Záchrannou stanici operační pracovník Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje s prosbou o součinnost při odchytu opice u obce Licibořice. K vlastnímu zvířeti byl vyslán zásahový automobil společně s osádkou pracovníků a veterinářem stanice a úzce spolupracujícím strážníkem Městské policie ve Skutči.

zoo-olomouc-odchyceny-makakPo příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o makaka pravděpodobně uprchlého ze ZOO v Olomouci. V úzké spolupráci s hasiči byla zahájena akce na odchyt. Jako nejoptimálnější byl zvolen odchyt za pomoci narkotizační pušky. Strážník městské policie p. Jiří Stuna celkem dvakrát zasáhl vlastní zvíře a to jednou na zemi, podruhé na stromě z hasičské plošiny. Po „uspání“ byl jedinec za pomoci hasičské techniky odchycen a odvezen do záchranné stanice. Odtud po odborném prohlédnutí veterinárním lékařem stanice MVDr. Josefem Tabery, který zajišťoval vlastní sedaci, byl jedinec transportován do domovské ZOO v Olomouci.

Zdroj: Záchranná stanice a ekocentrum „Pasíčka"

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
má nejen můj neskonalý obdiv,Znám ho od počátku,kdy se v olomouci objevil.vysoce inteligentní,zvídavý,dokonce ohradníky na vysuté lávce nebyly problém.Byla jsem svědkem ,jak jej mnozí dráždili podstrkování peněženek,sáčků.Chtěli se bavit,ale Šimpy byl rychlý a bral,co se dalo.Problémy byly zvlášť s s nezodpovědnými rodiči a odnášel to Šimpy(alespoň,co jsem sama viděla)v otevřeném výběhu.Nuda je strašná a tak si poradil.Ochutnal svobodu a byl báječný,jak si poradil v této dost mrazivé zimě,přestože nic než servis se zoo neznal.Díky obrovské chytrosti,šikovnosti a svobodomyslnosti bych uvítala, kdyby zoo nejen pro něj,ale pro všechna nudící se zvířata měla lepší podmínky.
Obrázek uživatelky
profil
chudáček,ale proběhl se coSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle