Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo Norimberk

11. 12. 2019 | Vaše příběhy

Máte rádi zvířata a vyžíváte se v návštěvách zoo, ale máte už všechny zahrady u nás projité? Proč nenavštívit některou zahraniční? Co třeba tu v Norimberku? Ať už cestujete do Německa za jiným cílem, nebo se do ní vydáte speciálně jen kvůli zvířatům, jistě nebudete litovat.

Tato zoo je proti té naší pražské malinko chudší a také o poznání menší, rozhodně však stojí za to ji navštívit. Má rozlohu 70 hektarů. Tento prostor tvoří lesy, skály a rozlehlé louky i vodní plochy. V zoo žije téměř 300 druhů, celkem asi 3300 zvířat.

Obrovským lákadlem je také místní delfinárium, které je se zoo spojeno. Díky přestavbě v roce 2011 je největším delfináriem v Německu. Asi třikrát denně se tu konají představení se cvičenými lachtany a delfíny. Delfíní laguna je systém šesti velkých jezer či bazénů, kde žijí delfíni a lachtani. Můžete zde nahlédnout přímo pod hladinu až do hloubky sedmi metrů, a to prostřednictvím dvou tlustých skel o rozměrech 5,5 x 2,7 metrů. Trvale zde žijí čtyři delfíni společně s lachtany a kapustňáky. Prostor delfinária je obklopen hledištěm, které umožňuje nerušené sledování krmení i představení zvířat.

Kromě delfinária obsahuje zoo několik bazénů pro tučňáky a lední medvědy. Najdete zde ale také nosorožce, gorily, tygry, lvy, velbloudy, žirafy a mnoho dalších zvířat.

ZOO NorimberkNevynechejte ani tropický pavilon. Je to místo, kde v uzavřeném prostoru s deštným pralesem létají kolem vás pestrobarevní motýli. Když se zasníte a na chvilku zapomenete, že jste stále v Německu, připadá vám, jako byste na chvíli zavítali do povodí Amazonky nebo na jiná podobně exotická místa.

I v norimberské zoo jezdí mašinka. Má však mnohem kratší trasu, než ta pražská. To ocení rodiče s menšími dětmi, pro které je pražská zoo často příliš rozsáhlá.

Prostor zoologické zahrady je doplněn také několika zajímavými moderními dětskými koutky, hřišti a místem, kde mohou děti krmit kozy. V přímém kontaktu se zvířaty jste téměř na každém kroku. Na mnoha místech této zahrady vás od zvířat dělí skleněné tabule, které mnohdy poskytují pocit volné přírody.

Pokud vám při prohlídce zahrady vyhládlo, v zoo je čistá a poměrně dobře vybavená restaurace, kde se můžete najíst za poměrně přijatelnou cenu. V ní funguje od nás poněkud rozdílný způsob provozu, který spočívá v kauci na nádobí. Najíte se a nádobí vrátíte zpět, pak teprve dostanete zpět i svou zálohu.

Jen pokud vlastníte pejska, nevydávejte se na výlet do zoo s ním. Do této zoo není umožněno vzít ho sebou. Pokud cestujete jako rodina, i zde si můžete zakoupit zvýhodněné rodinné vstupné.

Zajímavostí jistě je, že parkování na odstavném místě je zdarma. Pokud přijedete do Norimberku vlakem, pak přímo z nádraží jede přímá tramvaj č. 5 až k zoo. Není to daleko – devět zastávek.

Stačí jen vyrazit.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zoo Norimberk:

Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
Zoo Norimberk
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !