Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvědavý psík u řeky

4. 09. 2010 | Vaše příběhy

Bylo krásné nedělní odpoledne – sluníčko svítilo a hřálo jako o závod, a tak jsme sbalili deky a vypravili se k řece. Tam už byla samozřejmě spousta lidí, ale po chvilce hledání se nám přece jenom podařilo najít volné místečko.

Manžel si utahaně lehl do jediného stínu široko daleko – však byl také celou sobotu v práci a na mě zůstalo pohlídat naše dva malé špunty. Mladší dcerku jsem nakojila a ona spokojeně usnula v kočárku a starší synek se zase uvelebil na mělčině a chytal do mističky rybičky, takže já se mohla uvelebit na dece a nachytat trochu toho bronzu.

Po protější straně řeky procházeli lidé – hlavně pejskaři, kterých je v našem okolí docela dost. Za nějakých dvacet minut jsem napočítala pět vlčáků, tři dalmatiny, asi deset čivav, dva boloňáky, jednoho kokršpaněla a spoustu blíže neurčitelných voříšků. Šel tam také pán s nádherným labradorem a za ním v trávě poskakovalo ještě malé černé štěňátko záhadného původu.

Labrador strašně miloval vodu. Jeho pán mu házel klacek do vody klacek a pak bylo vidět velké zlaté torpédo nadšeně rozstřikující vodu ve snaze ulovit oblíbený kus dřeva. A malá černá kulička opravdu dělala čest své štěněčí povaze – byla hrozně zvědavá. Taky se chtěla podívat, cože to její starší kamarád dělá. Namířila si to tedy k řece, ale byla tu zrada – tráva končila těsně před prudkým svahem a rozběhnuté štěňátko udělalo po prudkém svahu několik kotrmelců a skončilo dole u břehu.

Pán se snažil za ním slézt, ale štěňátko mělo hroznou radost, že ho vidí – začalo nadšeně poskakovat a zapadlo do díry mezi kameny – a ať se pán natahoval, jak se natahoval, dostat na něj nemohl. Já sice plavat moc neumím, ale řeka nebyla moc hluboká. Vzbudila jsem tedy manžílka, strčila mu do náruče právě se probudivší dcerku a nasměrovala ho na synka ve vodě a šla do řeky. Opravdu nebyla hluboká, takže jsem za chvilku byla na druhé straně.

Z řeky se do té škvíry dalo dostat docela dobře. Štěňátko bylo už docela vyděšené a trochu mě poškrábalo, ale na to já jsem zvyklá – sousedi mají divokého freťáka. Pán byl šťastný a moc mi děkoval. A když se někdy u řeky potkáme, vždycky se moc pěkně pozdravíme.

 

                                                                                       Notburga – čtenářka

                                                                                       ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
milý prábeh
Obrázek uživatelky
profil
KRÁSNÉ
Obrázek uživatelky
profil
MÁTE SRDÍČKO NA SPRÁVNÉM MÍSTĚSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Roztomilý příběh. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles