Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zprávy ze ZOO Liberec

26. 01. 2011 | ZOO Liberec
Zahajujeme kampaň Planeta opic

Stejně jako v minulých letech se i letos ZOO Liberec připojí ke konzervačně-edukační kampani Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA), tentokrát na ochranu lidoopů (goril, šimpanzů a bonobů, orangutanů a gibonů). V ZOO Liberec kampaň povedeme pod názvem Planeta opic.


Kampaň má čtyři hlavní cíle: zvýšit ochranu životního prostředí a snížit úbytek přirozeného prostředí zvířat (mýcení lesů pro zemědělství, těžba dřeva apod.), omezit lov a obchodování s lidoopy (obchod s masem - bushmeat, obchod s mláďaty), změnit chování spotřebitelů (komerční zemědělství – palmový olej a sója, nábytkářství) a získat 1 milion EUR na čtyři terénní projekty (k jednotlivým lidoopům a projektům viz příloha).

zoo-liberec-gibon-belolici-mladeZOO Liberec se v rámci kampaně zároveň zaměří na prezentaci svého mezinárodního projektu Šimpanzi ostrova Rubondo, jejž podporuje společnost SyBan, s. r. o., jakož i propagaci svých dalších lidoopů (gibon bělolící a orangutan sumaterský). Hlavní akcí bude 21. 5. komponovaný den Planeta opic s oslavou 25. narozenin našich šimpanzic Janis a Tessan a dalšími zajímavostmi.


Přivezli jsme antilopy nyaly nížinné

ZOO Liberec přivezla před Vánocemi 2010 zbrusu nový druh antilop – nyaly nížinné. Samec Kikuu pochází z francouzské ZOO Montpellier, samice Ijaba a Jasira z mnichovské zoo a samice Triga ze Dvora Králové. Původem africké nyaly nahradily v našich chovech již neperspektivní antilopy bongo, jimž se u nás dlouhodobě nedařilo. Návštěvníci budou moci nyaly obdivovat zřejmě až zjara, kdy ustoupí nepříznivé klimatické podmínky.


Za samé jedničky do zoo zdarma

Stejně jako v předchozích letech nabídne ZOO Liberec vynikajícím žákům a studentům bezplatnou návštěvu zoo. Tentokrát jsme jako dárek připravili dvojvstup – za vysvědčení se samými jedničkami se školáci do ZOO Liberec dostanou nejen v pondělí 31. ledna, ale i v pátek 4. února v době pololetních prázdnin. Aktuální vysvědčení musí předložit na pokladně zoo.


Vědomostní soutěž ZOORiskuj! – 2. ročník


Po loňském úspěchu uspořádá ZOO Liberec druhý ročník vědomostní soutěže pro tříčlenné týmy žáků 2. stupně ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií ZOORiskuj! Rozřazovací kolo se uskuteční 16. února v ZOO Liberec, finále se šesticí nejúspěšnějších týmů pak 2. března v multikině CineStar, které je hlavním partnerem soutěže. Otázky obou soutěžních kol budou pokrývat všeobecnou problematiku ochrany životního prostředí, chovu zvířat v ZOO Liberec a rovněž kampaně EAZA Planeta opic. Loňského úvodního ročníku soutěže se zúčastnilo 35 týmů (105 žáků a studentů) z celého Libereckého kraje, vítězem se stal tým Soukromé ZŠ Doctrina Liberec.


Příměstský tábor v zoo – 21. – 25. února

I letos uspořádá ZOO Liberec o jarních prázdninách příměstský tábor pro děti od 10 do 14 let. Tábor se bude konat denně od 8.00 do 15.00 hodin v areálu zoologické zahrady a je určen dětem se vztahem k přírodě a zvířatům. Nebudou chybět výlety, táborové zoohry a zajímavé exkurze. Cena včetně obědů a svačin je 1 300 Kč. Přihlášky mohou rodiče zasílat na marketing@zooliberec.cz. Počet účastníků je omezen na 20 dětí.

Zdroj: ZOO Liberec

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !