Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zpráva z křtin želv uhlířských

11. 05. 2011 | ZOO Dvůr Kr. nad L.
V sobotu 7. 5. proběhla jedna z akcí věnovaných letošnímu výročí 65. narozenin zoo, zábavný den pro děti i dospělé a křtiny dvou želv uhlířských. Vlastní program byl zahájen v sobotu 7. 5. v 10 hodin u Letohrádku zoo. Návštěvníci si vyzkoušeli své vědomosti a dovednosti v soutěžích, které pro ně připravili pracovníci správy KRNAP.

U jejich stánku měla největší úspěch výroba ručního papíru. Studenti  Floristické školy z Hradce Králové předváděli působivá aranžmá květin a přírodnin. Dvě studentky České lesnické školy z Trutnova měli připravené soutěže, které se týkaly zejména zvířat a rostlin žijících v lese. U astronomů z Hvězdárny Úpice v blízkosti pavilonu Africká savana se návštěvníci nemohli nabažit pozorování slunce speciálním dalekohledem.

Ve 13 hodin proběhly u Letohrádku zoo křtiny dvou želv uhlířských. Kmotrem se stal Ing. Jan Hřebačka, ředitel Správy Krkonošského národního parku. Osmiletá, dosud bezejmenná želva, dostala  jméno Žofka. Poslední letošní mládě, které se vyklubalo před čtrnácti dny, dostalo jméno Terezka. Terezka je letošním 32. mládětem želvy uhlířské a zároveň 188. mládětem tohoto druhu, které  u nás v historii jejich chovu přišlo na svět.
K dopravě do zoo využila řada návštěvníků vlak vedený parní lokomotivou, který jel Hradce Králové do Mostku a zpět. Celkem přišlo v sobotu oslavit výročí zoo téměř 3 500 návštěvníků. Mediálním partnerem sobotních oslav bylo Rádio Černá Hora.

Foto autor – JM, křtiny -  ředitel správy KRNAP Ing. Jan Hřebačka na snímku vlevo, vpravo ředitelka zoo RNDr. Dana Holečková, uprostřed zooučitel Ing. T. Hajnyš.



Zdroj: Zoo Dvůr Králové

Mangovka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !