Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO ZLÍN otevře novou průchozí voliéru a lanáček pro děti

10. 04. 2009 | ZOO Zlín

ZOO Zlín v letošním roce otevře zbrusu novou průchozí voliéru pro supy a mangusty. V současné době byly dokončeny téměř všechny stavební práce, „vládu nad expozicí“ převzali pracovníci zahradnického oddělení, kteří zde realizují výsadby a provádí terénní úpravy. Supi Rüppelovi a drobné africké šelmy mangusty by se do svého nového domova měli pravděpodobně přestěhovat na konci dubna. Pro veřejnost bude voliéra oficiálně otevřena v červnu letošního roku.

Výstavbu této atraktivní expozice jsme zahájili na konci září 2008 na pomezí africké a asijské oblasti poblíž průchozí asijské voliéry. Součástí stavby je ubikace pro supy a mangusty, včetně voliéry a výběhu mangust. Voliérou budou návštěvníci procházet po dřevěné lávce, díky které uvidí její obyvatele z bezprostřední blízkosti. Dobrodružné povahy určitě ocení visutou lávku na potokem, která umožní příchod do voliéry od nedávno otevřené Supi Rupelloviexpozice plameňáků růžových. Významnou součástí bude i vzdělávací expozice, která představí chovatelské aktivity zlínské zoo, aktivity zoologických zahrad zaměřené na ochranu supů ve volné přírodě, život supů a jejich důležitou úlohu v přírodním ekosystému.  Expozici zatraktivní také ukázky různých přírodnin (vejce supa, hlava a dráp supa), interaktivní vzdělávací prvky pro děti a výtvarné prvky (kresby, umělecké předměty).

Supy Rüppelovy zlínská zoo chová od roku 2001, úspěšně se nám je již podařilo i rozmnožit (2 mládďata). Prozatím žijí v chovatelském zázemí, teprve v nové expozici je představíme návštěvníkům. Patří k jedněm z nejatraktivnějších druhů supů, jsou to poměrně robustní ptáci, kteří váží až kolem 9 kg a dosahují výšky 1 m. Jejich domovinou je subsaharská Afrika. Z afrického kontinentu pocházejí i drobné šelmy mangusty.

Rozpočet voliéry: 4,5 mil. Kč

LanáčekRozšíření dětského koutku a nový lanáček

ZOO Zlín však nezapomíná ani své návštěvníky. Pro letošní rok připravujeme zlepšení služeb především pro rodiny s dětmi. Stávající dětský koutek u restaurace Farma U Koaly v australské oblasti zoo se změní k nepoznání. Podstatně se rozšíří až do prostor bývalé jízdárny, vzniknou zde nové dětské prolézačky, výrazně rozšíříme i restaurační služby a venkovní posezení. Nejvýznamnější atrakcí celého prostoru však jistě bude nové dětské lanové centrum. Lanové prolézačky budou umístěny na kmenech, děti si tak lehce vyzkouší svoji obratnost, odvahu i to, jak se vlastně žije zvířatům na stromech. Rozšířený dětský koutek a lanové centrum bude k dispozici již v květnu letošního roku.

Zdroj: ZOO ZLÍN

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ZOO je nádherná, rozlehlá a je zde vidět, že se tu udělalo kus práce. Dá se tu strávit skutečně celý den, možnoná je i prohlídka zámečku a muzea. Každé zvířátko má něco do sebe, nedokáži říct, co je nejkrásnější, navíc nádherné přírodní prostředí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kroj