Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Zlín: Nová průchozí voliéry pro supy a mangusty

19. 06. 2009 | ZOO Zlín

Od soboty 6. června mohou návštěvníci zlínské zoo zavítat do nové průchozí voliéry pro supy a mangusty a pozorovat majestátní dravce i drobné africké šelmy z bezprostřední blízkosti.

Výstavbu této atraktivní expozice jsme zahájili na konci září 2008 na pomezí africké a asijské oblasti poblíž průchozí asijské voliéry. Expozici tvoří rozlehlá průchozí voliéra pro supy, samostatný výběh pro  mangusty, součástí jsou samozřejmě i vnitřní ubikace pro zmiňovaná zvířata. Ve voliéře žijí dva druhy supů. Supy Rüppellovy zlínská zoo chová od roku 2001, úspěšně se nám je již podařilo i rozmnožit (3 mláďata). Po celou dobu však pobývali v chovatelském zázemí, teprve v nové expozici je představujeme návštěvníkům. Patří k jedněm z nejatraktivnějších druhů supů, jsou to poměrně robustní ptáci, kteří váží až kolem 9 kg a dosahují výšky 1 m. Jejich ZOO Zlín: Nová průchozí voliéry pro supy a mangustydomovinou je subsaharská Afrika. Naproti tomu supy bělohlavé návštěvníci zoo mohli obdivovat již v expozici „Asijská step“. Supům budou dělat společnost mangusty žíhané, které jsme získali z německého Tierparku Berlín. Tyto drobné africké šelmičky budou mít ve zlínské zoo premiéru, v samostatném výběhu bude pobíhat hned 8 jedinců. Časem bychom chtěli do voliéry umístit další druhy afrických a asijských ptáků.

Přístup do samotné voliéry je veden přes stylový dřevěný přístřešek, ve kterém je umístěna zajímavá vzdělávací expozice. Návštěvníci zde objeví spoustu informací o supech a jejich důležité úloze v přírodním ekosystému, představíme zde také chovatelské aktivity zlínské zoo. Expozici zatraktivnily ukázky různých přírodnin (vejce supa, pera, lebka a noha ), interaktivní vzdělávací  kniha pro děti a kresby supů. V blízké budoucnosti bychom zde chtěli nainstalovat i velkoplošnou obrazovku s projekcí připravených videosnímků. Ty by nabídly nejen další biologické informace o supech, ale přiblížily by i úspěchy zlínské zoo v chovu a rozmnožování supů (záběry z hnízdění, péče o mláďata apod.).

Voliérou budou návštěvníci procházet po dřevěné lávce, díky které uvidí její obyvatele z bezprostřední blízkosti. Dobrodružné povahy určitě ocení 12 metrovou visutou lávku na potokem, která umožní příchod do voliéry od vloni otevřené expozice plameňáků růžových.

Zdroj: ZOO ZLÍN

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !