Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Zlín: Gorilí samice Judita oslavila 45. narozeniny

10. 07. 2009 | ZOO Zlín

Ve zlínské zoo proběhla v neděli 28. června velká narozeninová party. Judita, gorilí samice, slavila 45. narozeniny. Na gorilu je to opravdu úctyhodný věk – ve volné přírodě se totiž dožívá zhruba 35 let. Judita je tak nejstarší gorilou chovanou v českých zoo. I přes svůj věk je ve výborné zdravotní a fyzické kondici stejně jako její partner samec Bosso, který je však o osm let mladší.

Ačkoliv v neděli panovalo deštivé počasí, návštěvnický prostor před expozicí goril zaplnil před jednou hodinou odpoledne početný zástup „gratulantů“. Pro Juditu jsme připravili speciální dvouposchoďový narozeninový dort, který tvořily její nejoblíbenější pamlsky – banány, hrozny, mango, třešně, maliny a piškoty. Celý dort ozdobila velká číslice 45 vytvořená z koleček banánů.

ZOO Zlín: Gorilí samice Judita oslavila 45. narozeninyPřesně ve 13.00 hod. Judita vkráčela do venkovního výběhu a okamžitě zamířila k zmiňovanému dortu. Chvilku si ho zvědavě prohlížela, pak však neodolala a jako pravá dáma si decentně vzala pár koleček banánů a několik bobulek hroznů. Jakmile však zjistila, že skutečně vše je snědku, na nic nečekala, celý dort vyklopila na zem a začala si vybírat ty nejchutnější kousky.

Asi po 15 minutách paní ošetřovatelka pustila do venkovního výběhu i samce Bossa. Ihned se rozběhl k dortu, Judita jako správně vychována gorilí samička mu přenechala celý dort a trpělivě čekala, co zbude. Začalo však drobně mžít, a protože Bosso déšť nesnáší, nabral si do obou rukou co nejvíce dobrot a rychle „odkráčel“ do vnitřní části expozice. Judita se spokojeně opět vrátila k dortu a náležitě si všechny pamlsky vychutnávala.
ZOO Zlín chová gorily nížinné od roku 1997.

Obě dvě gorily pocházejí z izraelské zoo Ramat-Gan. Návštěvníci je uvidí v pavilonu primátů poblíž zámku Lešná.

Zdroj: ZOO ZLÍN

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to obyčejný podfuk, ZOO se jmenovala Lešná a pouze, aby město Zlín bylo statutárním městem a bralo větší dotace, tak si přifařilo tolik obcí, které se Zlínem nemají nic společného. Ale ZOO je nádherná, akorát při ceně vstupného je pro rodinný výlet téměř nedostupná i když se tam dá pobýt celý den, ovšem prkenici plnou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles