Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zámek Lešná a Zoo Zlín

20. 08. 2016 | ZOO Zlín

Zámek Lešná

Zámek Lešná se nachází v místní části Zlína v areálu zoologické zahrady. Patří k nejmladším šlechtickým sídlům na Moravě. Historie zámku je úzce spojená s historií slavného hradu Lukova. Zámek zdobí štíty, věže a věžičky, které vytvářejí pěknou stavbu.  Interiéry zámku jsou vyzdobeny uměleckými předměty a zajímavými sbírkami ze slonoviny, porcelánu, stříbra, ebenu a teakového dřeva. K vidění jsou také antické a egyptské vykopávky. Na zámku se konají svatební obřady. V suterénu zámku Lešná jsou umístěny terarijní expozice plazů a obojživelníků.

Zámecká zahrada

Zámecký park je krásný v každém ročním období. V parku je spousta okrasných keřů, květin, jezírek, vodopádů a vodotrysků. V letním období tady kvetou ibišky, růže, hortenzie a další druhy květin a bylin. Krása stálozelených smrků, jedlí, borovic, tújí, tisů a cypřišků zdobí zámecký park po celý rok. Jehličnaté stromy se střídají v parčíku s listnatými, duby, buky, lípy, jasany a sekvojovec obrovský tady roste už víc jak 300 let.

 

Zámek LešnáZoo Zlín

Nedaleko zámku se nachází zoo, kde můžete spatřit ve velkých venkovních voliérách zvířata z celého světa, Afriky, Asie, Austrálie a Jižní Ameriky. V různých expozicích uvidíte slony, žirafy, zebry, nosorožce, pandu červenou, tygra, velblouda dvouhrbého, mravenečníka velkého, gorily, drobné opičky, lachtany, různé druhy papoušků a jiná zvířata. Pěkná je také expozice se surikaty. Tyto malé a čiperné šelmy jsou společenská zvířata, žijících ve skupinkách. Je tady volný vstup do expozice klokanů. Zajímavý nejen pro děti, ale také dospělé.

Krmení zvířat

Komentované krmení zvířat  probíhá v určitou hodinu. Některá zvířata si tady můžete sami nakrmit, stačí si koupit krmnou dávku pro určitý druh zvířete.


Zátoka rejnoků

Mezi zajímavé expozice určitě patří zátoka rejnoků. Nachází se vedle zámku Lešná v uzavřeném pavilonu.  20 mořských rejnoků můžete pozorovat v bazénu se slanou vodou. Na rejnoky si můžete v bazénu sáhnout. Musíte si ale předem umýt ruce a sundat prstýnky a předměty z rukou. Rejnoky si můžete sami nakrmit, z krmné dávky, kterou si tady zakoupíte.  Krmení probíhá v určitou hodinu během týdne a také o víkendu. V pavilónu jsou menší akvária s mořskými rybami a bezobratlými živočichy, korály, krevetami a sasankami.

 

Tučňáci

Tučňáci mají své místo hned u pavilonu s rejnoky, poblíž zámku Lešná.  Tento druh nelétavých ptáků je dokonale přizpůsobený potápění a lovu v hluboké vodě.  K tomu k tomuto účelu jim slouží v této zoo nejhlubší bazén z celého areálu. Tučňáci tady tráví nejvíce času. Nádrž je tvořena velkými kameny s různými dutinami a puklinami. Prosklený bazén umožní pozorovat tyto ptáky pod hladinou.

 

Tropický skleník Yucatan

Tropický skleník nabízí setkání zvířat, rostlin a dávné civilizace Mayů, která na ostrově žila. Pestrost a bohatost deštného pralesa, Mayské předky, různé nástěnné malby, oltáře a kamenné reliéfy, to vše tady můžete spatřit. Floru tady zastupují popínavé liány, kapradiny, bambusy, orchideje, tropické dřeviny. V hale uvidíte obrovské banánovníky s trsy banánů, fíkovníky, kakaovníky a další tropické stromy a rostliny. Volně se v hale pohybují opičky - chvostan bělolící a různí opeřenci. Malá opička je typická pro různé typy pralesů. Jsou velmi obratné, plaché a opatrné. V hale můžete vidět v prosklených vitrínách další zajímavá zvířata, plazy, ještěrky aj.

Zámek Lešná a Zoo Zlín je pěknou podívanou v každou roční dobu.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zámek Lešná a Zoo Zlín:

Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
Zámek Lešná a Zoo Zlín
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme tam loni
Obrázek uživatelky
profil
Díky za pěkný článek o místech, kam se nedostanuSmajlík
Krásné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok plný zaujímavých informácií.
Zlín nie je od nás až tak ďaleko, možno sa mi raz podarí ísť sa tam pozrieť aj osobne.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný zajímavý článek, opět se hezky četl.a krásné fotky ho doplňují, díky MartičkoSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles