Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V zoo začala letní sezóna

1. 04. 2010 | ZOO Ústí nad L.

1. dubnem začíná v ústecké zoologické zahradě letní sezóna. Prodlužuje se otevírací doba pro návštěvníky, a to od 8:00 do 18:00 hodin. Je otevřen i druhý horní vchod do zoo, který je využíván nejvíce obyvateli sídliště Dobětice. Jsou připraveny předváděcí akce se zvířaty, které byly v zimě silně omezeny , takže si návštěvníci mohou vybrat z nabídky sedmi atrakcí, některé se během dne opakují.

Díky tomu, že velikonoce letos připadly na začátek dubna, mají školáci velikonoční prázdniny, a to je příležitost pro tradiční kvíz „O vejce ptáka nandu“. Od 1. do 5. dubna si děti mohou při návštěvě zoo vyzvednout soutěžní tiket a pak během prohlídky zoo narazí na sedm otázek, týkajících se velikonočních zvyků či ptačích vajíček. Po odevzdání vyplněného tiketu dostane každý účastník malý dárek, ale navíc bude zařazen i do slosování o hlavní cenu –skutečné vejce nandu pampového, jihoamerického běžce, který snáší cca 400gramová vajíčka se žlutou skořápkou. Během velikonočních prázdnin bude od 10:00 hodin v provozu zoovláček (POZOR – ve čtvrtek a v pátek pouze do 14:00 do 15:00 hodin, pak dojde k přesunu na velikonoční trhy na Mírové náměstí).

Na sobotu 3. dubna je připraveno slavnostní zahájení sezóny s pestrým programem. Začátek je ve 13:00 hodin u spodního vchodu, kde se podařilo rekonstruovat pokladnu zoo a vybudovat nový obchod se suvenýry. Další program bude postupně probíhat na několika stanovištích, první je u orangutana Ferdy, vítěze ankety Zvíře roku 2009. U pavilonu opic pokřtí Martin Maxa malého mandrila, v pavilonu exotária proběhne zahájení výstavy fotografií „Zoo v zimě“ a vyhodnocení vítězů. Pavilon šelem bude místem představení nového druhu – levharta obláčkového a posledního bodu programu – předání cen jedenácti prvním výhercům ankety Zvíře roku 2009. Na samotný závěr zazpívá Martin Maxa několik písniček.

 

Předváděcí akce:

cvičení lachtana Moritze: denně kromě čtvrtka v 10:30 hod., 15:30 hod., 17:30 hod.

krmení tuleňů: denně kromě úterý v 10:00 hod., 15:45 hod.

procházka slonů po zoo: denně od 11:30 hod. (s půlhodinovou tolerancí, dle počasí)

cvičení slonů: denně ve 14:30 hod.

krmení a enrichment u orangutanů: sobota, neděle, svátek v 10:15 hod.

krmení piraň: sobota 13:00 hod.

medový strom pro malajské medvědy: sobota, neděle, svátky ve 11:30 hod.

V případě nepříznivého počasí či jiných nepředvídaných okolností se předváděcí akce nemusejí konat!

 

Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Všechno začíná nějak brzy. Nebo se mi to pouze zdá? Kdo na to má, přijde, ten zbytek jaksi zůstane doma.
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok a pekná Zoo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles