Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Druhé mládě roku 2011 v Ústecké Zoo

25. 01. 2011 | ZOO Ústí nad L.
Druhým mládětem roku 2011 v ústecké zoo se stalo mládě indické antilopy nilgau pestrého, které se narodilo v pátek 14. ledna.

Porod v zimních měsících není úplně až tak obvyklý, dle statistik ústecké zoo probíhala většina porodů (60%) v srpnu a září, takže vstup malé samičky do života je spojen s nepřízní počasí.

Šťastnou matkou se stala čtyřletá samice Wendy, která pochází z plzeňské zoo a do Ústí přišla na jaře roku 2008. Toto je její druhé mládě a stejně tak se i při prvním porodu jednalo o
jedináčka, přesto, že ve 2/3 případů se u tohoto druhu obvykle rodí dvojčata.

zoo-usti-nad-labem-antilopa-indicka-mladeMalá samička je v pořadí 55. mládětem, které se v ústecké zoo od počátku 70. let, kdy se chovu těchto velkých antilop začala věnovat, narodilo.

Vzhledem k nepřízni počasí je dosud před zraky návštěvníků ukrytá ve vnitřní ubikaci, přesto, že ostatní členové stáda chodí alespoň na kratší čas do menšího odstavného výběhu, který těsně přisedá k dřevěné stáji.

Je to také díky tomu, že mláďata tohoto druhu matka zpočátku odkládá na skryté a klidné místo a vrací se k nim kvůli nakojení, mláďata ji začínají následovat až po několika dnech až týdnech.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Druhé mládě roku 2011 v Ústecké Zoo:

Druhé mládě roku 2011 v Ústecké Zoo
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !