Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo Praha - Prvovýstup na rozhlednu

17. 03. 2011 | ZOO Praha
Zoo Praha znovuzpřístupňuje rozhlednu. Buďte mezi prvními, kdo vystoupá po zimě na její vrchol a získá speciální sběratelské razítko! V sobotu 19. března je vstup na rozhlednu zdarma.

Slavnostní prvovýstup na nejvyšší místo Zoo Praha proběhne v sobotu 19. března ve 14.00 hodin.   Rozhlednu Obora otevře po zimní sezóně ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek společně s horolezcem Markem Holečkem, moderátorem Petrem Horkým a členy Klubu přátel rozhleden v čele s jeho předsedou Martinem Špádem. Všichni návštěvníci, kteří překonají 862 metrů od hlavního vchodu k Oboře v severní části zoo a vystoupají na vrchol rozhledny, dostanou památeční razítko. Vstup na rozhlednu je v rámci sobotní akce zdarma.

zoo-praha-rozhledna-oboraPo celé dopoledne si budou moci návštěvníci otestovat s Klubem českých rozhleden svoje znalosti v této oblasti. Nejúspěšnější řešitel kvízu bude mezi prvními hosty, kteří na rozhlednu vystoupají, zároveň získá volné vstupenky na jednu z dalších českých rozhleden.

V 15.00 hodin proběhne u výběhu velbloudů křest samičky velblouda dvouhrbého, která se narodila v srpnu loňského roku. Kmotrem se stane moderátor a cestovatel Petr Horký.

Program celého dne bude pestrý také díky účasti České astronomické společnosti. Od 11.00 do 16.00 hodin budou na vyhlídce vedle rozhledny umístěné dalekohledy, pomocí kterých bude možné pozorovat nebeské nebo pozemské objekty.

Koho zajímá astronomie, může se seznámit s posledními novinkami v tomto oboru při poslechu přednášek ve Vzdělávacím centru Zoo Praha.

    10.30 - Záhadný svět Titanu aneb pohled do pradávné minulosti Země
    13.00 - Příčiny a následky erupce islandské sopky
    15.00 - Cesta po stopách Galilea a astronomických památkách severní Itálie

Rozhledna Obora (název nese podle borového háje v této části zoo) je replikou dřevěné rozhledny, která stávala od roku 1892 na nejvyšší hoře české strany Jizerských hor – Smrku (1 124 m n. m.). Ta zanikla počátkem 50. let minulého století a na jejím místě vyrostla nová kovová věž. Kopie pro Zoo Praha byla vytvořena podle věrného modelu rozhledny z muzea v Novém Městě pod Smrkem. Obora byla slavnostně otevřena 13. června 2009.

Velbloudy dvouhrbé chová Zoo Praha již od roku 1932. O té doby se jich zde vystřídalo téměř 300. Křtěná samička (* 23. srpna 2010) je 54. velbloudem narozeným v Zoo Praha. Oba její rodiče pochází z Dánska - matkou je samice Andy, otcem samec Jepe. Kvůli zdravotním potížím nemohla velbloudí matka své mládě po porodu kojit, mládě muselo být odebráno na umělý odchov. Ten proběhl úspěšně.

Zdroj: ZOO Praha

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zoo Praha - Prvovýstup na rozhlednu:

Zoo Praha - Prvovýstup na rozhlednu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !