Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tisíce mobilů odevzdaných v Zoo Praha

6. 10. 2010 | ZOO Praha
Do projektu pražské zoologické zahrady „Přineste starý mobil, podpořte strážce pralesa“ se nyní mohou zapojit žáci 2. stupně základních škol. Třída, která odevzdá 12. října 20 mobilů, se bude moci zúčastnit soutěží o atraktivní cenu - pracovat jeden den v Zoo Praha.

Od dubna letošního roku sbírá pražská zoologická zahrada staré mobilní telefony a jejich recyklací přispívá k ochraně goril ve volné přírodě. Společnost REMA Systém vyplácí za každý mobil 10 Kč. Celkem se vybralo už přes 8.000 mobilních telefonů! Mnoha telefony přispěli žáci 1. stupně základních škol, kteří se na jaře zapojili do soutěžního klání o atraktivní cenu – stát se na den chovatelem či ředitelem Zoo Praha.

Na úterý 12. října 2010 připravila Zoo Praha ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy pokračování této soutěže - chovateli v Zoo Praha se budou moci stát žáci 2. stupně základních škol. Úkolem každé třídy je nashromáždit minimálně 20 vysloužilých mobilů, vyplnit soutěžní přihlášku a zaslat ji zoo-praha-deti-u-sbernych-tubusu-foto-miroslav-bobekdo pondělí 11. října na e-mail tymr@zoopraha.cz.

Pokud třída odevzdá mobily v úterý 12. října v Informačním centru, její žáci zaplatí za vstup do Zoo Praha pouhou 1 Kč! V areálu se budou moci zúčastnit soutěžních disciplín, jejichž hlavní výhrou je „vládnout Zoo Praha“ – stát se na den chovatelem či třeba ředitelem.

Projekt Přineste starý mobil, podpořte strážce pralesa připravila Zoo Praha ve spolupráci se společností REMA systém. Do sběru mobilů se postupně zapojilo dalších 14 českých zoologických zahrad, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a dále také T-Mobile. Výtěžek z projektu je určen na pořízení vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu. Zástupci Zoo Praha předali již v červenci první část pomoci - boty, stany, dalekohledy a další technické vybavení – mužům, kteří chrání gorily a další zvířata s nasazením vlastního života.

FOTO – Děti u sběrných tubusů (foto: Miroslav Bobek)

Zdroj: ZOO Praha

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tisíce mobilů odevzdaných v Zoo Praha:

Tisíce mobilů odevzdaných v Zoo Praha
Tisíce mobilů odevzdaných v Zoo Praha
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jen vedela vcas..privezla bych jim hned dva k odpisu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice