Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smutná zpráva z expozice lachtanů jihoafrických v ZOO Praha

22. 08. 2009 | ZOO Praha
Lachtaní rodina v pražské zoo přišla o jednoho svého člena – samici Myšku, která uhynula ve středu 19. srpna v dopoledních hodinách.

Myška přišla do pražské zoo v roce 1992 z volné přírody, přesné datum narození tedy není známo. Víme však, že jí bylo nejméně 19 let, což je u lachtanů věk seniorský. V podmínkách zoologických zahrad se tito živočichové dožívají max. 20 až 25 let.

Myška opustila své pražské působiště dvakrát, poprvé při dramatických událostech způsobených povodní v roce 2002, kdy odplula z areálu zoo 13. 8., o 5 dní později 18. 8. byla odchycena v Dolních Beřkovicích. Podruhé vloni, kdy byla spolu s Julinkou na čas deponována do Zoo Ústí nad Labem kvůli stavbě nového lachtaního bazénu a chovatelského zázemí. Zpět se obě samice vrátili letos 5. května.

Smutná zpráva z expozice lachtanů jihoafrických v ZOO PrahaMyška uhynula náhle, bez zjevné příčiny. Pitva provedená dnes ráno ve Státním veterinárním ústavu v Praze – Lysolajích prokázala v těle zvířete přítomnost bakteriální infekce, která mohla být příčinou úhynu.

K úhynu mohla přispět oslabená imunita starého zvířete i psychická a fyzická zátěž z nedávných přesunů do ústecké zoo a zpět. Přesnější výsledky histologického a dalších rozborů budou známy do tří týdnů.


V nové expozici lachtanů jsou tedy nyní k vidění 4 ploutvonožci – Gastonovi potomci Meloun s Abebou a jejich matky Bára s Jůlinkou.

Zdroj: ZOO Praha

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je mi líto všech zvířátek, která zahynouSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je mi to líto, ale snad už někde "jinde" dování s Gastonem Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
CHUDINKASmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to smutnéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles